TΑΙΠΕΔ: Πρόταση - λύση για τις επενδύσεις στην Αφάντου

TΑΙΠΕΔ: Πρόταση - λύση για τις επενδύσεις στην Αφάντου

Έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα ο ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο ομογενής, κ. Μερκούριος Αγγελιάδης

TΑΙΠΕΔ: Πρόταση - λύση για τις επενδύσεις στην Αφάντου
Με την ελπίδα να βρεθεί λύση ώστε να προχωρήσουν οι τουριστικές επενδύσεις στην έκταση των 1.615 στρεμμάτων της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο, η οποία, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει αρχαιολογικά ζητήματα, έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα ο ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο ομογενής, κ. Μερκούριος Αγγελιάδης.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα επενδυτικά πλάνα των ομίλων Μ. Αγγελιάδη και Αegean Sun Investments του Ν. Νικολαϊδη, που έχουν αναδειχθεί πλειοδότες στις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τα δύο τμήματα (βόρειο και νότιο) της έκτασης στην περιοχή Αφάντου, έχουν να κάνουν με το νέο σχέδιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων και του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει υποβάλει το ΤΑΙΠΕΔ
Κλείσιμο
, μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις και την απόρριψη προηγούμενων προτάσεων, οι οποίες είχαν πέσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο τραπέζι. Τώρα, βασικό σημείο του νέου σχεδίου, το οποίο εφόσον γίνει αποδεκτό από τις ενδιαφερόμενες πλευρές- επενδυτές και υπουργείο Πολιτισμού- μπορεί να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω οι αδειοδοτήσεις για τις τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή, είναι να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ το κόστος των αρχαιολογικών ερευνών με τομές κατά μήκος της έκτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στις περιοχές ενδιαφέροντος των προγραμματιζόμενων έργων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης