Απώλειες λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στη Wall Street

Απώλειες λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στη Wall Street

H προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις νέες γεωπολιτικές αναταραχές και στην κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία  

Απώλειες λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών στη Wall Street
Πτωτική πορεία ακολούθησαν οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις νέες γεωπολιτικές αναταραχές και στην κόντρα ΗΠΑ – Ρωσίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 20.651 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,14% στις 2.353 μονάδες και ο Nasdaq με απώλειες 0,24% στις 5.866 μονάδες.

Κλείσιμο
«Είναι αρκετά παράξενο που η αγορά δεν έχει αντιδράσει πιο αρνητικά λόγω της γεωπολιτικής έντασης», εκτιμά ο Nick Raich, επικεφαλής της εταιρείας The Earnings Scout, ενώ προσθέτει ότι οι επενδυτές διατηρούν στάση «βλέποντας και κάνοντας» με δεδομένη και την έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, με τις πρώτες εταιρείες που θα προσελκύσουν την προσοχή είναι οι JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

Την ίδια ώρα τα παραδοσιακά επενδυτικά καταφύγια κινούνται ανοδικά, με τον χρυσό να ενισχύεται σε υψηλό πέντε μηνών στα 1.274 δολάρια και την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να υποχωρεί στο 2,3%.

Σημαντική άνοδο, η οποία ξεπερνά το 7%, εμφανίζει ο δείκτης «φόβου» Vix, ο οποίος διαπραγματεύεται κοντά στις 15,14 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης NFIΒ, στον οποίο καταγράφεται η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 104,7 μονάδες τον Μάρτιο από 105,3 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης