Προσφορά μετοχών €8 δισ. και IPO από τη Deutsche Bank

Προσφορά μετοχών €8 δισ. και IPO από τη Deutsche Bank

Οι  αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της γερμανικής τράπεζας να αντλήσει κεφάλαια μετά από δύο συνεχόμενα έτη ζημιών

Προσφορά μετοχών €8 δισ. και IPO από τη Deutsche Bank
Η Deutsche Bank θα προχωρήσει στην προσφορά μετοχών ύψους 8 δισ. ευρώ, ενώ θα πουλήσει και μέρος της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, μετά την αποτυχία της να βρει αγοραστή για την Postbank.

Επίσης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, νέα καθήοντα ως αναπληρωτές CEO στο πλευρό του John Cryan, αναλαμβάνουν οι κκ. Marcus Schenck (πρώην CFO) και Christian Sewing, ο οποίος είχε την επίβλεψη του τομέα διαχείρισης πλούτου και της λιανικής τραπεζικής. Νέος CFO θα επιλεγεί σε μελλοντικό χρόνο.

Κλείσιμο
Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της γερμανικής τράπεζας να αντλήσει κεφάλαια μετά από δύο συνεχόμενα έτη ζημιών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η DB θα διατηρήσει τον τομέα λιανικής της Postbank και ότι στοχεύει στη μείωση των συνολικών δαπανών στα 22 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

Τα μέτρα σηματοδοτούν την αλλαγή πορείας για τον 56χρονο Cryan, o οποίος είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να πουλήσει την Postbank ώστε να αποφύγει να καταφύγει στους μετόχους για νέο ρευστό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης