Χρηματιστήριο Αθηνών: Γιατί η Αθήνα προεξόφλησε την Ιταλία – Κέρδη 1,03%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Γιατί η Αθήνα προεξόφλησε την Ιταλία – Κέρδη 1,03%

Αυτή την φορά, μετά το Brexit και το Trump οι αγορές ήταν καλύτερα προετοιμασμένες και τώρα προεξοφλούν το επόμενο βήμα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Γιατί η Αθήνα προεξόφλησε την Ιταλία – Κέρδη 1,03%
«Έσκιζαν» τα πτυχία τους το πρωί οι διαχειριστές ύστερα από την θετική αντίδραση των αγορών, απέναντι στην Ιταλία. Ωστόσο, το «όχι» των Ιταλών ψηφοφόρων ήταν τιμολογημένο και προεξοφλημένο από τα χρηματιστήρια. 

Αυτή την φορά, μετά το Brexit και το Trump οι αγορές ήταν καλύτερα προετοιμασμένες και τώρα προεξοφλούν το επόμενο βήμα στην Ευρώπη, και όχι την αβεβαιότητα που περίμεναν άπαντες.  

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες ως εκ τούτου βρίσκονται ΄ένα βήμα  μπροστά από τις Ιταλικές.   

Η ελληνική αγορά ακολούθησε την Ευρώπη και έκλεισε θετικά με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 620,29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,03%.

 Με κέρδη 3,77% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,22 λεπτά και 41,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 3,06% για την Eurobank στα 0,708 ευρώ με 11,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 2,79% για την Alpha bank στα 1,84 ευρώ.

Οριακή άνοδος 0,12% για τον Οπαπ στα 8,60 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΤΕ στα 8,80 ευρώ.  
Άνοδος 3,20% για την Βιοχάλκο στα 1,29 ευρώ. Κέρδη 1,69% για την Folli – Follie στα 18 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 60,5 εκατ. ευρώ., εκ των οποίων τα 3,6 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

                              
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης