Τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Κέρδη 3% για τον Γενικό Δείκτη

Τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Κέρδη 3% για τον Γενικό Δείκτη

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 7,8% - Ουσιαστικά, τίποτε δεν έχει αλλάξει για τις τραπεζικές μετοχές πέραν της νέας αντιμετώπισης που έχουν οι ξένοι επενδυτές απέναντι στα τραπεζικά ιδρύματα





Τραπεζικό πάρτι στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Κέρδη 3% για τον Γενικό Δείκτη
Τραπεζικό πάρτι στήθηκε στην Αθήνα καθώς τα κέρδη του Γενικού Δείκτη έφθασαν το 3%, με τις τράπεζες να είναι επικεφαλής της ανόδου. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 7,8%.

Ράλι 6,15% στην Alpha Bank, +6,8% για την Εθνική Τράπεζα, +10,56% για την Τράπεζα Πειραιώς και 10,47% για την Eurobank.

Κλείσιμο
Πάντως, ουσιαστικά, τίποτε δεν έχει αλλάξει για τις τραπεζικές μετοχές πέραν της νέας αντιμετώπισης που έχουν οι ξένοι επενδυτές απέναντι στα τραπεζικά ιδρύματα. Όπως λένε, θεωρούν ότι οι ελληνικές τράπεζες είτε προχωρήσουν σε κινήσεις με τα κόκκινα δάνεια, είτε όχι, στο τέλος της ημέρας ο SSM θα έλθει και θα επιβάλλει μέτρα.

Ως εκ τούτου δεν είναι κακό να επενδύσουν, ιδιαίτερα όταν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές δεν διαπραγματεύονται ούτε καν στο 0,30 της λογιστικής αξίας.

Επιφυλάξεις υπάρχουν σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει το δημοψήφισμα στην Ιταλία αφού ήδη και η ΕΚΤ έχει λάβει μέτρα σχετικά με τα ομόλογα.

Κάποια αμερικανικά fund όμως, αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά με τις ελληνικές τράπεζες καθώς είναι ανακεφαλαιοποιημένες, έχουν κεφαλαιακούς ελέγχους και κυρίως έχουν μπροστά τους να εξυγιάνουν ένα χαρτοφυλάκιο 100 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων. Αν μαζί με τα προαναφερόμενα είχαμε και εκλογές στην Ελλάδα, τότε αυτό που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα δεν θα έχει προηγούμενο, όπως δείχνει το παράδειγμα της Αργεντινής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης