Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow στον απόηχο της εκλογής Τραμπ

Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow στον απόηχο της εκλογής Τραμπ

Άνοδο 218 μονάδων ή 1,17% Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 2.167,48 μονάδες - Ο NASDAQ σημείωσε πτώση 0,81% στις 5.208,80 μονάδες

Wall Street: Ιστορικό υψηλό για τον Dow στον απόηχο της εκλογής Τραμπ
Μεικτά πρόσημα στις αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αλλάζουν τα πορτφολιά τους μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Ιστορικό υψηλό για τον Dow κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στις 18.873,6 μονάδες και κλείσιμο για τον δείκτη πάνω από 200 μονάδες υψηλότερα. IBM και Goldman Sachs κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη προσφέροντας στον Dow 34 και 52 μονάδες αντίστοιχα.

Κλείσιμο
O DOW κατέγραψε άνοδο 218 μονάδων ή 1,17% στις 18.807,88 μονάδες ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,20% στις 2.167,48 μονάδες. Ο NASDAQ σημείωσε πτώση 0,81% στις 5.208,80 μονάδες.

Βασική αιτία για την υποχώρηση του δείκτη της υψηλής τεχνολογίας ήταν η πτώση 2% -έστω και προσωρινή- του iShares Nasdaq Biotechnology ETF, ενώ πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Facebook (-1,94%), Amazon (-3,84%), Netflix (-5,54%) και Alphabet (πρώην Google, -2,90%)). Τέσσερις μετοχές που δημιουργούν ένα νέο ακρωνύμιο στη Wall Street: FANG stocks.

Όπως σημειώνουν οι καλά γνωρίζοντες την αμερικανική αγορά, οι επενδυτές ήταν μάλλον προετοιμασμένοι για τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, όποια και αν ήταν αυτά, είτε εκλέγονταν ο κ. Τραμπ, είτε η κυρία Κλίντον, κάτι που αποδείχθηκε και από τη χθεσινή τους αντίδραση, η οποία θα μπορούσε έως ένα βαθμό να χαρακτηρισθεί και ενθουσιώδης.

Η «προετοιμασία» οφείλεται και στο γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν ζήσει το σοκ του Brexit και ως εκ τούτου δεν πανικοβλήθηκαν έστω και προσωρινά.

Υποχώρησαν την Πέμπτη τα futures του αμερικανικού αργού, για πρώτη μέρα σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Το μηνιαίο δελτίου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ ανήλθε σε ιστορικό υψηλό τον Οκτώβριο, με φόντο την συνάντηση των χωρών μελών του οργανισμού το Νοέμβριο όπου θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο μείωσης της παραγωγής.

Το αργό WTI παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 61 σεντς ή 1,4% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 7,10 δολάρα στα 1.266,40 δολάρια στην ουγγιά.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης