«Σανίδα σωτηρίας» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ στην Deutsche Bank

«Σανίδα σωτηρίας» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ στην Deutsche Bank

Η γερμανική τράπεζα φέρεται να έχει ξεκινήσει επαφές με επενδυτές, εξετάζοντας τη λύση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου

«Σανίδα σωτηρίας» από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ στην Deutsche Bank
Το ενδεχόμενο να αυξήσει το μετοχικό της μερίδιο στην Deutsche Bank, από 10% σε 25%,  εξετάζει η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, προσφέροντας «σανίδα σωτηρίας» στη γερμανική τράπεζα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τεράστια κρίση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική τράπεζα έχει ξεκινήσει συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι δυνατή η ανεύρεση μίας λύσης, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η Deutsche Bank φέρεται να έχει απευθυνθεί και σε αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες σε περίπτωση που αυτή καταστεί αναγκαία για την αποπληρωμή των προστίμων στις δικαστικές διαμάχες που έχει εμπλακεί. 

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «BBB+» της Deutsche Bank, διατηρώντας το αρνητικό outlook. Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την εκτίμηση της S&P για το ποσό που θα πληρώσει η γερμανική τράπεζα για τον διακανονισμό κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πώληση «τοξικών» στεγαστικών δανείων την περίοδο 2005-2007. Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το συνολικό κόστος για δικαστικές και νομικές διαφορές θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη η Deutsche Bank.

Τονίζει ωστόσο, πως με βάση τους διακανονισμούς που έχουν επιτύχει άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με αμερικανικές αρχές, το πρόστιμο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι αρκετά χαμηλότερο από το ποσό των 14 δισ. δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης