Στη Φρανκφούρτη σήμερα το ΤΧΣ για τις διοικήσεις των τραπεζών

Στη Φρανκφούρτη σήμερα το ΤΧΣ για τις διοικήσεις των τραπεζών

Η μετάβαση της διοίκησης του ΤΧΣ στοχεύει στη συνεννόηση και στον καλύτερο συντονισμό ώστε να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών εντός του μήνα,

Στη Φρανκφούρτη σήμερα το ΤΧΣ για τις διοικήσεις των τραπεζών
Μετά τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, που είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με την επικεφαλής του SSM κ. Ντ. Νουί, στη Φρανκφούρτη μεταβαίνουν σήμερα ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Γ. Μιχελής και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, Χ. Στράτος.

Η μετάβαση της διοίκησης του ΤΧΣ στοχεύει στη συνεννόηση και στον καλύτερο συντονισμό ώστε να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών εντός του μήνα, με μικρές ωστόσο ελπίδες για ελάφρυνση των προϋποθέσεων του νόμου 4346/2015 με βάση τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στη στελέχωση των τραπεζών και με βασικό αίτημα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ ΤΧΣ και SSM στην επιλογή των προσώπων. Σημειώνεται ότι αυτός ο στόχος έχει πρωταρχική σημασία, δεδομένου και του κακού προηγούμενου της έγκρισης από το ΤΧΣ της υποψηφιότητας του κ. Χ. Παπαδόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, την οποία και «ακύρωσε» αυθημερόν ο SSM.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στα ΔΣ των τραπεζών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι να εκπνεύσει ο Σεπτέμβριος, καθώς ο SSM απέρριψε αίτημα των ελληνικών τραπεζών να δοθεί παράταση.

Έτσι, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να έχουν επιλεγεί ένα στέλεχος για την Εθνική Τράπεζα και από δύο για την Τράπεζα Πειραιώς και για την Attica Bank, η οποία αύριο συγκαλεί γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την απαλλαγή των μελών του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρονική περίοδο από 27.06.2016 μέχρι 06.09.2016 και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ορισμό μελών ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών και εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου..

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η προκήρυξη ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης