Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Μίνι ράλι για Commerzbank

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Μίνι ράλι για Commerzbank

Μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές - Μίνι ράλι για Commerzbank
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αντιδρούν με πωλήσεις μετοχών μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας περισσότερων των αναμενόμενων νέων θέσεων εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Πτώση 0,29% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 343 μονάδες, ο οποίος «έκλεισε» τον Αύγουστο αμετάβλητος. Στο 0,61% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 10.592 μονάδες, με τον γερμανικό δείκτη να εμφανίζει μηνιαία κέρδη 2,46%.

Κλείσιμο
Υποχώρηση 0,58% για τον FTSE 100 στις 6.781 μονάδες, με μηνιαία άνοδο 0,84%. Ανάλογη εικόνα και για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος τερμάτισε στις 4.438 μονάδες με απώλειες 0,43%, ενώ έκλεισε τον Αύγουστο με οριακή υποχώρηση 0,02%.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται κατά 0,36% στις 8.716 μονάδες και να τερματίζει τον Αύγουστο με κέρδη της τάξης του 1,5%. Ενίσχυση 0,31% για τον FTSE MIB στις 16.943 μονάδες, ο οποίος εμφάνισε άνοδο 0,57% για το σύνολο του μήνα.

Ράλι για τη μετοχή της Commerzbank με κέρδη που ξεπέρασαν το 3%, μετά τη φημολογία ότι μπορεί να συγχωνευθεί με την Deutsche Bank και παρά την διάψευση που υπήρξε από κορυφαία στελέχη των δύο γερμανικών τραπεζών. Στο 2,7% η άνοδος για τον τίτλο της Deutsche Bank.

Κέρδη 1,3% για τον γαλλικό βιομηχανικό όμιλο Bouygues, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του ενισχύθηκαν κατά 73% στο α' εξάμηνο.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης