Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Έτσι θα εκδοθούν και θα λειτουργήσουν τα CoCos

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Έτσι θα εκδοθούν και θα λειτουργήσουν τα CoCos

Μεταξύ άλλων καθορίζεται επιτόκιο 8% αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των μετατρέψιμων ομολόγων με τα οποία το ΤΧΣ θα καλύψει τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Έτσι θα εκδοθούν και θα λειτουργήσουν τα CoCos
Τις λεπτομέρειες για την έκδοση των CoCos προσδιορίζει η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την ανεκεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πήρε ΦΕΚ (αρ. 135 με ημερομηνία 2/11/15). Μεταξύ άλλων καθορίζεται επιτόκιο 8% αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των μετατρέψιμων ομολόγων με τα οποία το ΤΧΣ θα καλύψει τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Οι μετατρέψιμες ομολογίες θα έχουν τα εξής ειδικά χαρακτηριστικά, ώστε να προσμετρούνται στο Common Equity Tier I ( CET I):

Κλείσιμο
- δεν θα έχουν προκαθορισμένη λήξη αλλά το ΤΧΣ έχει τη δυνατότητα στην έβδομη επέτειο από την έκδοσή τους να ζητήσει την μετατροπή των ανεξόφλητων ομολογιών σε μετοχές.

- θα μετατρέπονται αυτόματα σε μετοχές, εφόσον ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που θα λειτουργεί ως δείκτης αναφοράς (σ.σ πιθανότατα ο CET I) υποχωρήσει κάτω από προκαθορισμένα ελάχιστα επίπεδα.

- θα αποφέρουν για το ΤΧΣ ετήσιο επιτόκιο 8% για τα πρώτα επτά χρόνια από την έκδοσή τους. Αν δεν αποπληρωθούν στην επταετία προβλέπεται πέναλτι καθώς επιβάλλεται επιτόκιο αναπροσαρμογής που προκύπτει από το άθροισμα του επταετούς επιτοκίου mid swap και τη διαφορά μεταξύ του αρχικού επιτοκίου και του επταετούς επιτοκίου Mid- Swap κατά την ημερομηνία έκδοσης. Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως, εφόσον οι τράπεζες εμφανίζουν επαναλαμβανόμενα κέρδη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης