Και άλλη αποτυχημένη γεώτρηση στην Κύπρο

Και άλλη αποτυχημένη γεώτρηση στην Κύπρο

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα στο κοίτασμα «Αμαθούσα» στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 - Αναστασιάδης: Καμία απογοήτευση

Και άλλη αποτυχημένη γεώτρηση στην Κύπρο
Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων της ιταλο-κορεάτικης κοινοπραξίας ENI-Kogas στο κοίτασμα «Αμαθούσα» στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κύπριος υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ενημέρωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα ενημερώσει και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων πριν γίνει επίσημη ανακοίνωση το απόγευμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν τρεις μήνες είχε ανακοινωθεί και η αποτυχία εντοπισμού αξιοποιήσιμου κοιτάσματος στο τεμάχιο «Ονασαγόρας». Στην «Αμαθούσα» εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία που δυνατόν να δημιουργούν ελπίδες για εντοπισμό φυσικού αερίου σε άλλο σημείο του θαλασσίου οικοπέδου 9.

Κλείσιμο
Η ιταλοκορεάτικη κοινοπραξία ENI-Kogas αναμένεται να καταθέσει αίτημα για παράταση 2 ετών ώστε να συνεχίσει τις έρευνες τόσο στο οικόπεδο 9 αλλά και στα οικόπεδα 2 και 3.

Το γεωτρύπανο που έκανε έρευνες αναμένεται να αποχωρήσει από τη Κυπριακή ΑΟΖ τις επόμενες μέρες για προγραμματισμένη συντήρηση που θα διαρκέσει 8 με 12 μήνες.

Αναστασιάδης: Καμία απογοήτευση

O Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σχετικά ότι δεν αλλάζει ο ενεργειακός σχεδιασμός της Λευκωσίας και ο ίδιος δεν είναι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που διενήργησε η ιταλοκορεάτικη κοινοπραξία  ENI KOGAS.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης  υπάρχουν και ανάλογες περιπτώσεις στη Νορβηγία που τρεις αδειοδοτήσεις ήταν αποτυχημένες και η τέταρτη έδειξε ότι ήταν το πλουσιότερο κοίτασμα.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον αλλάζει ο ενεργειακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ποσώς δεν αλλάζει».

«Αφήστε τα να τα δούμε όπως πρέπει να τα δούμε», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης