Πτώση 2,45% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Πτώση 2,45% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Στις 858,95 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 2,45%- ενω ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε έως και 3%.

Πτώση 2,45% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σημαντική η πτώση στην Αθήνα για 4η συνεχή συνεδρίαση καθώς τα σύννεφα μαζεύονται “βαριά”, ύστερα απο τις δηλώσεις του υπουργού Oικονομικών που μπερδεύουν ξένους και Έλληνες παρατηρητές. Ουδείς γνωρίζει έως που θα τραβήξει το “σκοινί” η Αθήνα, ενω την απο την άλλη πλευρά το μνημόνιο είναι έτοιμο, με 30-50 δισ. ευρώ και συμμετοχή της Ισπανίας με 13-15% σε αυτό.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, που ως αντιπολίτευση δεν υπέγραφε το μνημόνιο, τώρα  υπέγραψε μια λίστα με μέτρα και με φράσεις που περιλαμβάνονταν σ όλα τα προηγούμενα  μνημόνια. Το μόνο που μένει είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και να δεχθεί το νέο μεγάλο μνημόνιο – το οποίο φυσικά θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Κλείσιμο
Οι τράπεζες παραμένουν οι μεγάλοι ασθενείς – καθώς σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Έλληνα Τραπεζίτη έχουν χάσει 20 δισ. ευρώ μέσα σε τρεις μήνες- ωστόσο μετά το Eurogroup η τάση φυγής των καταθέσεων ανακόπηκε. Όμως, συνολικά οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει 100 δισ. ευρώ από ΕΚΤ και τον μηχανισμό επείγουσας ρευστότητας (Ela).

Το πρώτο ραντεβού με τις πληρωμές είναι στις 6 Μαρτίου με πληρωμή 300 εκατ. ευρώ και λήξη εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Στις 858,95 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 2,45%- ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε έως και 3%. Mε πτώση 10% η Alpha bank στα 0,333 ευρώ. Βουτιά 11,9% η Εθνική Τράπεζα στα 1,19 ευρώ. Βουτιά 7% η ΔΕΗ στα 6,51 ευρώ.

Με κέρδη 5,10% ο ΟΠΑΠ στα 8,65 ευρώ και 2,81% ο ΟΤΕ στα 9,15 ευρώ. Άνοδος του Τιτάνα 4% και 1% της Folli – Follie. Στα 84 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές και πακέτα 10,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης