Μεγάλη άνοδος 6,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μεγάλη άνοδος 6,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 840 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας άνοδο 6,14%, - Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εκροές

Μεγάλη άνοδος 6,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στις 840 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας άνοδο 6,14%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να κερδίζει έως και 6,79%.

Ο τζίρος εκτοξεύτηκε σχεδόν στα 250 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα πακέτα συναλλαγών να πραγματοποιούνται στις τραπεζικές μετοχές, ενώ οι  μετοχές που ηγήθηκαν της ανόδου ήταν οι : Πειραιώς (+13,83%), Εθνική (+8,15%), Eurobank (+8,12%), ΔΕΗ (+9,11%), Jumbo (+12,64%), Μυτιληναίος (+9,46%).

Κλείσιμο
Η άνοδος στο ΧΑ σημειώνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αλλά και έπειτα από την ανακοίνωση της BofA Merrill Lynch ότι αναβαθμίζει την σύστασή της για το ελληνικό Χρηματιστήριο σε overweight. 

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι έχει την πεποίθηση πως η επανάληψη του προγράμματος της τρόικας μαζί με την ποσοτική χαλάρωση που ξεκινά η ΕΚΤ θα καταστήσουν το ελληνικό χρηματιστήριο κορυφαίο σε αποδόσεις για το επόμενο τρίμηνο - εξάμηνο, αν και πολύ βραχυπρόθεσμα θεωρεί ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Την ίδια συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες. Ποσά συνολικά ύψους 1,4 δισ.ευρώ «έφυγαν» σήμερα από τα ταμεία των τραπεζών.

Ωστόσο η εικόνα μπροστά από τα γκισέ σήμερα ήταν λίγο καλύτερη από χθες Πέμπτη όπου υπολογίζεται ότι οι εκροές από τις τράπεζες ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 1,8 δισ.ευρώ.
Συνολικά από την αρχή της εβδομάδας από τα ταμεία των τραπεζών έχουν φύγει 7,4 δισ.ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης