Τράπεζα της Γαλλίας: Τελευταία επιλογή το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Τράπεζα της Γαλλίας: Τελευταία επιλογή το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ο Κριστιάν Νουαγιέ επισημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και ότι η ελληνική αγορά ομολόγων είναι εξαιρετικά μικρή

Τράπεζα της Γαλλίας: Τελευταία επιλογή το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Στο ίδιο μήκος κύματος με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, που απέκλεισε το «κούρεμα» ελληνικών ομολόγων, κινείται και η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, εξηγεί ότι «η Ελλάδα είναι ένα μικρό πρόβλημα».

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνικές εκλογές, ο Νουαγιέ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος απ' ότι πριν δυο χρόνια. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να συνεχίσει και να επωφεληθεί από την οικονομική αναζωογόνηση».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» χρέους, υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να αποτελεί την απολύτως τελευταία επιλογή, ενώ, σε ερώτηση για το κατά πόσο η ΕΚΤ ενδέχεται να αποφασίσει την αγορά κρατικών ομολόγων πριν τις ελληνικές εκλογές, επισημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και ότι η ελληνική αγορά ομολόγων είναι εξαιρετικά μικρή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης