Χ. Μεγάλου: Το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο σοκ

Χ. Μεγάλου: Το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο σοκ

Οι τράπεζες είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, υπογράμμισε ο CEO της Eurobank

Χ. Μεγάλου: Το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλύτερη κατάσταση για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο σοκ
Όσοι εμπιστευτήκαν τις ελληνικές τράπεζες το έκαναν γιατί πίστευαν ότι η Ελλάδα είναι στο δρόμο προς την ανάκαμψη, έγινα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Αυτό υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, CEO της Eurobank σε συνέδριο του ΚΕΠΕ. 

Υποστήριξε δε πως οι τράπεζες είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και έτσι «βγήκαμε και είπαμε και ότι θα διπλασιάσουμε τις χρηματοδοτήσεις». Πρόσθεσε ότι σήμερα «είχαμε συνάντηση στην τράπεζα με 30 πελάτες μεσαίους μεγέθους και οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει ένας πολύ θετικός διάλογος και μεγάλη διάθεση να πάμε το 2015 πολύ καλύτερα από ότι έχουμε πάει μέχρι τώρα».

Κλείσιμο
Για το τραπεζικό σύστημα εκτίμησε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από παλιά για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο σοκ. «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον γιατί έγινε τεράστια αλλαγή σε δημοσιονομικό επίπεδο και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας το συνδυασμό της βελτίωσης της οικονομίας.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι μετά την κίνηση επένδυσης προς τις τράπεζες «ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά stress test τα οποία ήταν πραγματικά στρες γιατί εφαρμόστηκε μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τελικά επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια. Επίσης, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μπαίνουν υπό τη σκέπη της ΕΚΤ και είναι σημαντικό». Το 2014, πρόσθεσε, έχουμε τράπεζες ανακεφαλαιποιημένες και με τη σφραγίδα της ΕΚΤ και μία οικονομία που αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης