Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του Μνημονίου

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του Μνημονίου

Ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει «καθόλου σίγουρος» και «πολύ ανήσυχος» για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά

Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του Μνημονίου
Υπάρχει πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να παραταθεί ακόμα και για έξι μήνες. Αυτό το ενδεχόμενο άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα θα ακούσουμε τους θεσμούς που απαρτίζουν την τρόικα για να δούμε τι πιστεύουν, πόση πρόοδος έχει γίνει και ποιες περαιτέρω δεσμεύσεις έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και σε αυτή τη βάση θα αποφασίσουμε αν μπορούμε να ολοκληρώσουμε πριν τελειώσει η χρονιά ή αν θα χρειαστεί κάποια παράταση. Παραμένει ακόμη ένα ανοιχτό θέμα»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Κλείσιμο
Ο Ολλανδός αξιωματούχος δήλωσε επίσης καθόλου σίγουρος και πολύ ανήσυχος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.

«Όχι δεν νοιώθω καθόλου σίγουρος. Είμαι πολύ ανήσυχος για τα χρονικά περιθώρια και πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να προσπαθήσουν όσο πιο πολύ μπορούν για να καλύψουν όσο περισσότερη απόσταση μπορούν μέχρι το τέλος του χρόνου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης