Αναβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές η BofA - Τι περιμένει για να αγοράσει

Αναβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές η BofA - Τι περιμένει για να αγοράσει

Οι αναλυτές αποδίδουν την τελευταία αδυναμία των ελληνικών μετοχών, όπως και των υπόλοιπων αγορών της αναδυόμενης

Αναβαθμίζει τις ελληνικές μετοχές η BofA - Τι περιμένει για να αγοράσει
Στην αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών σε neutral προχωρά η Bank of America Merrill Lynch σε έκθεσή της για τις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αποδίδει την αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών στο τελευταίο ξεπούλημα, αλλά προειδοποιεί πως θα χρειαστεί η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη για να υιοθετήσει θετικότερη στάση απέναντι στο χρηματιστήριο της Αθήνας

Κλείσιμο
Οι αναλυτές αποδίδουν την τελευταία αδυναμία των ελληνικών μετοχών, όπως και των υπόλοιπων αγορών της αναδυόμενης Ευρώπης στην πτώση του ευρώ. Τα χρηματιστήρια της περιοχής βρίσκονται σε ένα τεντωμένο σκοινί, όπου από τη μία πλευρά βρίσκονται η αδύναμη ανάπτυξη της Ευρώπης και των αναδυόμενων οικονομιών κόντρα στις ισχυρές ΗΠΑ, και από την άλλη πλευρά η ΕΚΤ που δεν πείθει.

Από τις υπόλοιπες αναδυόμενες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (στις οποίες ο οίκος συγκαταλέγει την Αθήνα), η BofA προτιμά το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Για να υιοθετήσει θεμελιωδώς θετική άποψη για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες αγορές της κατηγορίας, η Bank of America περιμένει τους εξής τρεις καταλύτες:

* Να οδηγήσουν οι χαμηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε μια σημαντική αναβολή της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά θεωρείται απίθανο να επικρατήσει ως αξιόπιστο σενάριο έως το πρώτο τρίμηνο του 2015, τουλάχιστον.
* Μία πραγματική διόρθωση των αναδυόμενων αγορών. Μέχρι στιγμής, ο οίκος θεωρεί την πτώση των χρηματιστηρίων αυτών σαν “παρενέργεια” της πτώσης του ευρώ. Αντίθετα, δεν βλέπει σημαντική μείωση των θέσεων των χαρτοφυλακίων.
* Μία πιο πειστική ΕΚΤ. Η BofA πιστεύει ότι οι αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων, όπως και το πρόγραμμα φθηνών δανείων για τις τράπεζες (TLTRO) είναι πιο αποτελεσματικά από ό,τι δείχνουν, αλλά για τώρα, η αγορά δεν έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα με τον οίκο, τα μέτρα της ΕΚΤ δεν πρόκειται για να εξελιχθούν σε θετικό παράγοντα έως το Δεκέμβριο τουλάχιστον.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης