Ράλι στη Wall έφεραν τα πρακτικά της Fed - Κέρδη 275 μονάδων για τον Dow

Ράλι στη Wall έφεραν τα πρακτικά της Fed - Κέρδη 275 μονάδων για τον Dow

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία είναι λόγος για να διατηρηθούν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, είπαν αξιωματούχοι - Τη μεγαλύτερη άνοδο για το 2014 κατέγραψαν S&P +1,7%(1.968 μονάδες) και Dow +1,6%(16.994 μονάδες)

Ράλι στη Wall έφεραν τα πρακτικά της Fed - Κέρδη 275 μονάδων για τον Dow
Ανοδικό ξέσπασμα για την Wall που έβαλε τέλος στις πτωτικές συνεδριάσεις, μετά τα πρακτικά της Fed, καθώς οι αξιωματούχοι εξέτασαν στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου τρόπους για να αλλάξουν την καθοδήγηση για τα επιτόκια. "Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία είναι λόγος για να διατηρηθούν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν" θεωρούν τώρα ορισμένοι από τους αξιωματούχους.

Τα πρακτικά δείχνουν πως στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την υπόσχεση να διατηρηθούν τα επιτόκια χαμηλά για «σημαντικό χρονικό διάστημα», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν και κατασταλαγμένες ιδέες για το πώς θα αντικατασταθεί.

Κλείσιμο
Ορισμένα μέλη υποστήριξαν πως η σημερινή καθοδήγηση υποδεικνύει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν πολύ αργά και εξέφρασαν ανησυχία πως η φράση «σημαντικό χρονικό διάστημα» ακούγεται σαν δέσμευση.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης