Μεξικό: Μήπως η "αυτοκρατορία" του Κάρλος Σλιμ πλησιάζει προς το τέλος της;

Μεξικό: Μήπως η "αυτοκρατορία" του Κάρλος Σλιμ πλησιάζει προς το τέλος της;

Την μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Κάρλος Σλιμ στο Μεξικό, απειλεί η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Μεξικό: Μήπως η "αυτοκρατορία" του Κάρλος Σλιμ πλησιάζει προς το τέλος της;
Το νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία το σαββατοκύριακο ενισχύει την εξουσία της ρυθμιστικής Αρχής, ενθαρρύνει την είσοδο νέων “παικτών” και πιθανότατα θέτει εμπόδια στην πρόσβαση του πλουσιότερου Μεξικανού και ενός απο τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως, στο χώρο της τηλεόρασης.

Ο Κάρλος Σλιμ, με περιουσία 74 δισ. δολάρια, ελέγχει το 70% της μεξικάνικης αγοράς τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας του, America Movil, από το 1990 όταν απέκτησε την πρώην κρατική Telmex η οποία είχε μέχρι τότε το μονοπωλιο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα όμως με το νέο νομοσχέδιο, η ρυθμιστική Αρχή θα έχει περισσότερες εξουσίες, όπως το να καθορίζει τα τιμολόγια των τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και να επιβάλλει στις θυγατρικές της America Movil, όπως η Telcel, να επιτρέπει στους πελάτες της να δέχονται κλήσεις χωρίς χρέωση από τα αντίπαλα δίκτυα.

Όσον αφορά στην τηλεόραση, το νομοσχέδιο, εάν περάσει και από την Κάτω Βουλή, θέτει περιορισμούς σε κυρίαρχες εταιρείες, όπως η Grupo Televisa, που ελέγχει το 70% της συνολικής αγοράς. Για παράδειγμα, η κυβέρνησ

Πηγή:www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης