Σάλλας: Σοβαρό το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά οι τράπεζες έχουν μηχανισμούς

Σάλλας: Σοβαρό το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά οι τράπεζες έχουν μηχανισμούς

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επισκέφτηκε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Οι νέοι «Messi» είναι Έλληνες
Σάλλας: Σοβαρό το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά οι τράπεζες έχουν μηχανισμούς
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», δηλαδή των δανείων σε καθυστέρηση, είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αλλά, σας διαβεβαιώ ότι είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από τις ελληνικές τράπεζες».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίλυση του προβλήματος, πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Εξετάζουμε μία -μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα», σημείωσε ο κ. Σάλλας.

«Οι τράπεζες, σας μιλώ και από την εμπειρία της δικής μας τράπεζας, έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες και είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στην οικονομική ανόρθωση του τόπου και την ενίσχυση της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης