Αγοράζει ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες η Dolphin

Αγοράζει ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες η Dolphin

Καθυστερεί το mega deal των 290 εκατ. ευρώ με τους Κινέζους στην Κύπρο 

Αγοράζει ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες η Dolphin
Περαιτέρω επέκταση στην αμερικανική αγορά σχεδιάζει ο όμιλος Dolphin, των Μ. Καμπουρίδη, Α. Παπαγεωργίου και Π. Χαραλαμπίδη, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ετοιμάζεται για τη λειτουργία του δεύτερου εγχειρήματός του μέσα στο καλοκαίρι και στην Κύπρο καθυστερεί το deal των 290 εκατ. ευρώ με τους Κινέζους για την πώληση του συγκροτήματος Venus Rock.

Ειδικότερα, η DCA, θυγατρική του ομίλου για την ανάπτυξή του στην Αμερική, η οποία ήδη συμμετέχει σε τρία έργα (100% Playa Grande, 60% Pearl Island, 10% Itacare) προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά στις Μπαχάμες 3.200 στρεμμάτων, το οποίο ήδη διαθέτει βασικές υποδομές, δρόμους και ένα συγκρότημα από ιστορικά κτίρια. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για τοποθετήσεις σε περιοχές με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ειδικότερα πλησίον της πολλά υποσχόμενης αγοράς των ΗΠΑ, Από την πλευρά του, οι ιδιοκτήτες του νησιού, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα αποκτήσουν ποσοστό 15% της DCA.

Κλείσιμο


Υπό επανεξέταση το deal των 290 εκατ. ευρώ στην Κύπρο

Την ίδια στιγμή, η Aristo Developers, στην οποία η Dolphin συμμετέχει με 49,8%,  προβλήματα έχουν προκύψει αναφορικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνολικού ύψους 290 εκατ. ευρώ στην Κύπρο με την China Glory Investment Group, για την αγορά από τους Κινέζους του έργου «Venus Rock Golf Resort», από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια οικιστικά θέρετρο υπό ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Οι Κινέζοι δεν έχουν προχωρήσει στις καταβολές των πληρωμών με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε πριν από ένα χρόνο, γεγονός το οποίο, κατά τους ίδιους, οφείλεται τόσο στο κινεζικό θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει περιορισμούς στον έλεγχο των ξένων επενδύσεων, καθώς και στα προβλήματα που έχουν προκύψει (και) στην Κύπρο ως προς τις διευκολύνσεις κατά την πώληση ακινήτων σε ξένους επενδυτές. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο, αντανακλούσε ακριβώς το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για το κυπριακό real estate, που είχε εκδηλωθεί ήδη από τα μέσα του 2012 αμέσως μετά την εισαγωγή του σχετικού νόμου για άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν ακίνητα άνω των 300 χιλ. ευρώ στο νησί.

Μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης για τη χορήγηση κυπριακού διαβατηρίου σε ξένους επενδυτές κατ’ εξαίρεση, όταν αυτοί προχωρούν σε επενδύσεις τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ αποκτώντας μαζικά μεγάλο αριθμό ακινήτων στο ίδιο project, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να ολοκληρωθεί το ‘’mega deal’’, όπως είχε χαρακτηρισθεί η εν λόγω συμφωνία πέρυσι.

Αristo και CGIG πραγματοποιούν αυτή την στιγμή διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση μίας νέας συμφωνίας- πλαισίου για την καταβολή του τιμήματος, οι οποίες αν δεν καταλήξουν αισίως, η κυπριακή πλευρά θα αναζητήσει άλλους επενδυτές για το έργο. Σημειωτέον ότι το έργο «Venus Rock Golf Resort», στην πλήρη ανάπτυξή του, περιλαμβάνει κατασκευή δύο γηπέδων γκολφ 18 οπών σχεδιασμένα από τον Tony Jacklin, μαρίνα, ξενοδοχείο 5 αστέρων (Nikki Beach Hotel), beach club, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και 3000 υπερπολυτελείς επαύλεις και εξοχικές κατοικίες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης