Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Οι ξένοι δεν κοιτούν τις αποτιμήσεις - Θα ψάξουν τις τιμές για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου - Νέο υψηλό στις 1360 μονάδες, άνοδος 1,62% 

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο
Η προοπτική της εξόδου στις αγορές δικαιολογεί κι ένα premium στις ελληνικές μετοχές ενω η αμερικανική θεώρηση των  πραγμάτων (ότι, δηλαδή η ελληνική αγορά με το ευρώ είναι συμφέρουσα και θα στηριχθεί από τους Ευρωπαίους) δίνει περαιτέρω «καύσιμα» στην ελληνική αγορά. Μ αυτά ως δεδομένα, πολλά ξένα funds δεν κοιτούν τις αποτιμήσεις σε τράπεζες και blue chips - δίχως να σημαίνει πως κάνουν το σωστό. Διότι, πολλάκις στο παρελθόν έχουν αγοράσει σε υψηλές τιμές και μερικές φόρες έχουν διαψευσθεί.

Πάντως απο εδω και πέρα θα έχει σημασία σε ποιές τιμές θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Κλείσιμο
Η ελληνική αγορά, λοιπόν, “κτύπησε” νέο υψηλό στις 1360,47 μονάδες και έκλεισε αργότερα στις 1360,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,62%.

Και σήμερα η Εθνική Τράπεζα θύμισε τις παλιές εποχές που ήταν η «ατμομηχανή» της αγοράς, καθώς η μετοχή της έκλεισε στα 3,98 ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 8,74% - ενόψει των ανακοινώσεων για το κεφαλαιακό σχέδιο.

Πρωταγωνίστρια και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έφθασε στα 12,53 ευρώ με άνοδο 3,03%. Κέρδη 4,50% για τον ΟΛΠ στα 19,50 ευρώ. Κέρδη 5,21% για την Frigoglass. Με άνοδο 3,53% η Τέρνα Ενεργειακή στα 4,69 ευρώ και 3,87% η Εχαε. Στα 122,4 εκατ. ευρώ με πακέτα 13,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης