Financial Times: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για «μεταρρυθμιστική κόπωση»

Financial Times: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για «μεταρρυθμιστική κόπωση»

Η εφημερίδα γράφει πως η Τρόικα πιέζει την Αθήνα για ακόμα πιο σκληρή λιτότητα – Φοβάται κοινωνική έκρηξη η κυβέρνηση

Financial Times: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για «μεταρρυθμιστική κόπωση»
"Δεν ανεβαίνεις στην κορυφή του βουνού κάθετα. Σταματάς να πάρεις ανάσα, αφήνεις τον κόσμο να εκτιμήσει τα επιτεύγματά σου, μετά θέτεις τον επόμενο στόχο σου".

Τη δήλωση αυτή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Βερολίνο και το βήμα του επιχειρηματικού συνεδρίου που διοργάνωσε μεγάλη γερμανική εφημερίδα, προτάσσουν στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times που εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για "μεταρρυθμιστική κόπωση".

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει πως ''η τρόικα πιέζει την Ελλάδα για περαιτέρω μέτρα λιτότητας στον προϋπολογισμό του 2014, η Αθήνα όμως φοβάται ότι οι κοινωνικές πιέσεις γίνονται μη διαχειρίσιμες μετά από μια ύφεση που έχει διαρκέσει έξι χρόνια, για αυτό και ο Σαμαράς προειδοποιεί πως εάν οι αλλαγές εφαρμοστούν πολύ γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος «μεταρρυθμιστικής κόπωσης» στην χώρα και στους πολίτες”.

Oι αρθρογράφοι των FT εκτιμούν πως αυτή η προειδοποίηση του κυρίου Σαμαρά είναι “μια νέα ένδειξη αντίστασης στην πίεση των διεθνών πιστωτών για περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”.

Πάντως οι FT σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς ήταν απόλυτα ξεκάθαρος ως προς τη στάση του ιδίου και της κυβέρνησής του απέναντι στους εταίρους μας στην ΕΕ και στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Γράφουν χαρακτηριστικά πως κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο του Βερολίνου ο πρωθυπουργός απέκλεισε, εν μέσω χειροκροτήματος, το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την νομισματική ένωση, λέγοντας ότι “αυτό που ζούμε τώρα είναι το Greecovery και όχι το Grexit. Νομίζω πως το Grexit είναι μια απαρχαιωμένη λέξη που δεν θέλω να ακούσω ποτέ ξανά. Δεν θα συμβεί ποτέ...".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης