Πρωτιά ποιότητας της ελληνικής σημαίας στις ΗΠΑ

Πρωτιά ποιότητας της ελληνικής σημαίας στις ΗΠΑ

Στα ελάχιστα πλοία παγκοσμίως που καταφέρουν να διακρίνονται για τα πιο υψηλά στάνταρ ασφαλείας ναυσιπλοΐας και πλοίου η συντριπτική πλειοψηφία φέρει την ελληνική σημαία


Πρωτιά ποιότητας της ελληνικής σημαίας στις ΗΠΑ
Την πρώτη θέση στα πλοία με τα πιο υψηλά στάνταρ ασφαλείας ναυσιπλοΐας (safety) και πλοίου (security) κατέχουν τα ελληνικά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG).

Στην εν λόγω έκθεση, για τα πιο ποιοτικά πλοία του κόσμου, η ελληνική σημαία διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, ανάμεσα στα ελάχιστα πλοία παγκοσμίως που καταφέρουν να διακρίνονται.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, τα εν λόγω πλοία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Quality Shipping for the 21st Century Program» της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, της πιο αυστηρής ακτοφυλακής στον κόσμο.

Μάλιστα, τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι πολύ αυστηρά και μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των υπό ξένη σημαία πλοίων που έπιασαν αμερικανικά λιμάνια κέρδισαν το χαρακτηρισμό «Qualship 21».

Συγκεκριμένα, για το 2012 στο «Qualship 21» βρέθηκαν μόνο 480 πλοία, εκ των οποίων τα 102 ήταν υπό ελληνική σημαία, ποσοστό που αγγίζει το 21,5% των πλοίων.

Ενδεικτικό της μεγάλης αυτής επιτυχίας είναι το γεγονός ότι ο υπό ελληνική σημαία στόλος εκπροσωπεί με βάση τον αριθμό των πλοίων μόλις το 1,57% του παγκοσμίου, ενώ στη  δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης περιλαμβάνονται πλοία υπό σημαία Marshal Islands (95) και στην τρίτη θέση πλοία υπό σημαία Λιβερίας (85).




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης