«Επεκτατική» στρατηγική χαράσσει η ελληνική φαρμακευτική εταιρία ΕΛΠΕΝ

«Επεκτατική» στρατηγική χαράσσει η ελληνική φαρμακευτική εταιρία ΕΛΠΕΝ

Διεθνής καινοτομία η συσκευή Elpenhaler - Έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών η εταιρεία

«Επεκτατική» στρατηγική χαράσσει η ελληνική φαρμακευτική εταιρία ΕΛΠΕΝ
«Επεκτατική» στρατηγική χαράσσει η ελληνική φαρμακευτική εταιρία ΕΛΠΕΝ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ίδια στιγμή τη σημαντική θέση της στην εγχώρια αγορά.

Με υπερ-«όπλο» της την καινοτόμο συσκευή για ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα Elpenhaler, η οποία έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερες από 80 χώρες, αλλά και βασιζόμενη στη δυναμική παραγωγή γενόσημων, η ελληνική εταιρία ετοιμάζεται να υλοποιήσει «εκστρατεία» στα Βαλκάνια, στη Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής, στοχεύοντας σε ισχυρές συνεργασίες τόσο σε επίπεδο εμπορικό όσο και υγειονομικό. Από τον Φεβρουάριο του 2012 η ΕΛΠΕΝ έχει θυγατρική εταιρία στη Γερμανία απασχολώντας 30 επαγγελματίες και διεκδικώντας δυναμικά το μερίδιό της στο φαρμακευτικό πεδίο. Συνολικά η εταιρία εξάγει φάρμακα σε 60 χώρες παγκοσμίως και σε 27 ευρωπαϊκές, με τον τζίρο των εξαγωγών της να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2006 έως σήμερα από 12 εκατ ευρώ σε 25 εκατ ευρώ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, στο  Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο, το οποίο μετρά 18 χρόνια λειτουργίας, διεξάγονται προκλινικές έρευνες σε νέα μόρια (φάρμακα) για ασθένειες που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα, τη φλεγμονή, το αναπνευστικό και την καρδιολογία.

Μοχλός της ελληνικής οικονομίας η φαρμακοβιομηχανία


«Είμαστε μια πολύ μεγάλη ελληνική εταιρία. Συμβάλλουμε στην εθνική οικονομία, την απασχόληση, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές. Ωστόσο, η προσπάθειά μας δεν υποστηρίζεται από την πολιτεία. Τα τελευταία τρία χρόνια η συζήτηση έχει γίνει μονομερής με τους αρμόδιους να επικεντρώνονται στην τιμή των γενοσήμων και μόνο. Τα προβλήματα που υπάρχουν δεν σχετίζονται με την τιμή, αλλά με τη διαχρονική απουσία πολιτικής για το φάρμακο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 50 χρόνια παρουσίας της στη φαρμακευτική αγορά.

«Η πολιτική επικέντρωσης στις τιμές, προκάλεσε αθρόες εισαγωγές αντί να υποστηριχθεί η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, παρότι η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας ζήτησης με υψηλής ποιότητας φάρμακα» τόνισε ο κ. Τρύφων.

Την πεποίθησή  του ότι η εταιρία είναι  έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΕΛΠΕΝ, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, ο οποίος έθεσε και τα θεμέλια της πριν από 50 χρόνια.

«Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι ξένων εταιριών. Μπορούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι παράγουμε. Κι αυτό δεν μπορεί να παραβλέπεται. Σε μια περίοδο μαζικής αποβιομηχανοποίησης, είμαστε θύλακας απασχόλησης» ανέφερε.

Διεθνής καινοτομία η συσκευή Elpenhaler

Αιχμή των  εξαγωγών της ELPEN, αποτελεί το Elpenhaler, μια  συσκευή που εφηύρε ο ιδρυτής  και πρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτρης Πενταφράγκας. Η κυρία Αυγή Χαραλάμπους, σύμβουλος του προέδρου, παρουσιάζοντας τη διεθνή καινοτομία της συσκευής επισήμανε ότι η συσκευή προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη, έχει εγκριθεί σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και κυκλοφορεί μέχρι στιγμής σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες αποτελώντας ένα σημαντικό «όπλο» για τη θεραπεία του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης