Με άνοδο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Με άνοδο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

Στις 1127 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,41%.

Πρόλαβαν «χτύπημα» κατά του Πάπα;
Με άνοδο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου
H δύναμη της αγοράς έχει εκπλήξει τους πάντες στην Αθήνα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να μαντέψουν τη διόρθωση και τα ξένα funds διαψεύδουν συνεχώς τις εξελίξεις οδηγώντας την αγορά σε νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Με την προοπτική της εισόδου των funds των αναδυόμενων αγορών, αλλά και νέων δεδομένων για το ελληνικό χρέος η αγορά κατακτά συνεχώς νέα υψηλά, πριν την ένταξη των μετοχών στον Δείκτη αναδυομένων αγορών της Morgan Stanley.

Όπως ήδη έχει γράψει το Newmoney
Κλείσιμο
, οι τοποθετήσεις εν όψει του Νοεμβρίου έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν θα γίνουν την τελευταία ημέρα. Ποντάροντας λοιπόν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, οι ξένοι επενδυτές τοποθετούνται σε τράπεζες, ομόλογα του δημοσίου, εταιρικά ομόλογα, και επιλεγμένες μετοχές. Ύστερα, λοιπόν, από ένα ανοδικό τριήμερο προς τις 1100 μονάδες, η αγορά βυθίστηκε κατά 2,30%, αλλά ανέκαμψε γρήγορα, καθώς ισχυρά «χέρια» θέλουν το χρηματιστήριο στις 1250-1300 μονάδες. Ένας από τους κινδύνους που υπάρχει είναι τα long συμβόλαια στα παράγωγα με δανεισμό- τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν πωλήσεις και να γυρίσουν αρνητικά την αγορά σε μια αρνητική είδηση. Ένας άλλος αρνητικός παράγοντας είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ- ωστόσο η ελληνική αγορά έχει δείξει ανεξαρτητοποίηση αφού όλοι θυμούνται πως το χρηματιστήριο κινούνταν αντίθετα από το 2008, όταν όλες οι αγορές ήταν ανοδικές. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι, δεν υπάρχει γερμανική κυβέρνηση- ως εκ τούτου- κανείς δεν γνωρίζει αν θα υποχωρήσει η λιτότητα ή αποφασιστεί ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης του χρέους προκειμένου η ελληνική οικονομία να εξασφαλίσει πόρους που θα ήταν ικανοί να εξασφαλίσουν την ανάκμαψη.

Ποιοι πρωταγωνιστούν

Στις 1127 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,41%.

Με κέρδη 5,63% η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στα 1,50. Ευρώ. Κοντά στα νέα υψηλά  στα 7,06 ευρώ με άνοδο 3,82%. Με άνοδο 3,23% ο  Μυτιληναίος στα 5,44 ευρώ ενώ άνοδο  πάνω από 2% για Ιντραλοτ, ΜΕΤΚΆ. Με κέρδη 1,89% η ΔΕΗ και πάνω από 1% σε Coca- Cola, Ελλάκτωρ και ΕΛ.ΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης