Λαγκάρντ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ΑΤΜ

Λαγκάρντ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ΑΤΜ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία συμμετείχε σε συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας τόνισε ότι η κάθε χώρα είναι εκείνη που αποφασίζει αν χρειάζεται ή όχι δάνειο

Λαγκάρντ: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ΑΤΜ
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε από τη Ρουμανία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι η χώρα πιθανώς θα υπογράψει νέα προληπτικού χαρακτήρα δανειοδοτική συμφωνία με τον οργανισμό και υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ δεν είναι μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ATM) ή ασφαλιστήριο συμβόλαιο που χρησιμοποιείται, όταν υπάρχει ανάγκη.

Η κ. Λαγκάρντ, η οποία συμμετείχε σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας τόνισε ότι η κάθε χώρα είναι εκείνη που αποφασίζει αν χρειάζεται ή όχι δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κλείσιμο
«Το ΔΝΤ θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα προληπτικό στήριγμα για την εδραίωση της πειθαρχίας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Το ΔΝΤ θέλει μια εταιρική σχέση με τη Ρουμανία και έρχεται μόνο όταν μια χώρα δέχεται την παρουσία του. Δεν είναι διανομέας μετρητών ή κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο» υπογράμμισε.

«Οι πολιτικοί συμφωνούν ή όχι αν μία νέα δανειοδοτική συμφωνία θα ωφελήσει τη Ρουμανία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και το δεύτερο βήμα θα είναι η αιτιολόγηση της διεθνούς χρηματοδότησης. Η απάντησή μου είναι ότι η Ρουμανία πιθανώς θα έχει μία νέα συμφωνία με δεδομένη την επιθυμία των πολιτικών να εδραιώσουν τη μακροοικονομική σταθερότητα, να έχουν ένα στήριγμα γι αυτό και να προωθήσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε.

Η κ. Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί από χθες την πρώτη της επίσκεψη στη Ρουμανία από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούλιο του 2012 συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, τον υπουργό Οικονομικών, Ντανιέλ Τσιτόιου, τον υπουργό αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό Λιβίου Βοϊνέα και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της, Μουγκούρ Ισαρέσκου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης