ΗΠΑ: Δεν έπεισε ο Μπερνάνκε με τις δηλώσεις του περί ισχυρής οικονομίας

ΗΠΑ: Δεν έπεισε ο Μπερνάνκε με τις δηλώσεις του περί ισχυρής οικονομίας

Ο Marc Faber, εκδότης του Gloom Boom & Doom Report, τόνισε με αρκετή δόση ειρωνείας: «Αν ο Bernanke εννοεί αυτά που λέει, τότε πιστεύω στον Άγιο Βασίλη»

ΗΠΑ: Δεν έπεισε ο Μπερνάνκε με τις δηλώσεις του περί ισχυρής οικονομίας
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke ανακοίνωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι αρκετά ισχυρή ώστε η Fed να αρχίσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματός της για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, γνωστού και ως QE, ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι από αυτή την ανακοίνωση του Ben Bernanke. O Peter Schiff, CEO και chief global strategist δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία στην πραγματικότητα είναι τόσο αδύναμη που η επόμενη μεγάλη ανακοίνωση της Fed στην πραγματικότητα θα πρέπει να είναι η αύξηση του προγράμματος τόνωσης της οικονομίας.

Αλλά και ο Ελβετός Marc Faber, εκδότης του Gloom Boom & Doom Report με μία δόση ειρωνείας και υπερβολής ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η QE (δηλαδή το πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικης οικονομίας της Fed) θα είναι ουσιαστικά ένα μέρος της καθημερινής ζωής των Αμερικάνων για το υπόλοιπο της ζωής μας.

«Όπως είπα ήδη πριν από τρία χρόνια, η  Fed θα μας πάει στο QE99», δήλωσε ο Faber.

Κλείσιμο
Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στον τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης, γνωστού και ως QE3.

Χαρακτηριστικό της συνέντευξης του Marc Faber είναι η δήλωσή του ότι «αν ο Bernanke εννοεί αυτά που λέει, τότε πιστεύω στον Άγιο Βασίλη».

Ο κ. Faber χαρακτήρισε πειρασμό την αγορά 10ετών ομολόγων αφού με μια απόδοση της τάξεως του 2,5%  χαρακτήρισε μια τέτοια κίνηση σαν να αγοράζει κάποιος θησαυροφυλάκιο. Σχετικά με την τιμή του χρυσού ο Ελβετός επενδυτής ανέφερε πως πιστεύει ότι θα ανέβει ως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης