Την εξαίσια όπερα Ρουσάλκα προσφέρει ο Αντ1 στο ελληνικό κοινό

Την εξαίσια όπερα Ρουσάλκα προσφέρει ο Αντ1 στο ελληνικό κοινό

Το διάσημο έργο του Αντονίν Ντβόρσακ θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Αντ1 σε συνεργασία με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης - Η απευθείας σύνδεση με ΗΠΑ θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:55 - Σε 10 αίθουσες, σε Ελλάδα και Κύπρο

Την εξαίσια όπερα Ρουσάλκα προσφέρει ο Αντ1 στο ελληνικό κοινό
Την εξαίσια όπερα Ρουσάλκα προσφέρει ο Αντ1 στο ελληνικό κοινό
Ο Όμιλος Αντ1 συνεχίζει το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» με τη ρομαντική όπερα του Αντονίν Ντβόρσακ, 
«Ρουσάλκα». Μοναδική ερμηνεία από την διάσημη ντίβα Kristine Opolais και εξωτικά σκηνικά υψηλής αισθητικής στη νέα παραγωγή της περίφημης Met Opera.

Κλείσιμο
Mετά από την συγκλονιστική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που μάγεψε το κοινό, ο Αντ1 παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου του σε Ελλάδα και Κύπρο, την παραμυθένια όπερα «Ρουσάλκα». Στον ομώνυμο ρόλο η Kristine Opolais, στις πρώτες της παραστάσεις στη Met και στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα.

Ο Sir Mark Elder διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από τη Met, το οποίο σκηνοθετεί με την χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντίζηλού της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.




Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που εκπλήσσει με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά υπό την οποίαν ανεβαίνει. Το σκηνικό μεταφέρει τον θεατή σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους Νεράιδων, χώροι που έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων ο οποίος εμφανίζεται στη 2η πράξη. Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «Ρουσάλκα», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν.




Την παράσταση «Ρουσάλκα» μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι της όπερας -και όχι μόνο- σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera, σε μία από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου Aντ1 καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη.




Οι αίθουσες όπου θα μεταδοθεί η παράσταση «Ρουσάλκα» είναι οι παρακάτω:

1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
3. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
4. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
5. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
6. Χίος: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου
7. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
8. Λευκωσία-Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
9. Λάρνακα-Κύπρος: Κ-CINEPLEXCinemas
10. Πάφος-Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:55.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, επισκεφθείτε το www.metingreece.com.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης