Η Jada Pinkett Smith κατηγορεί τα Oscar για φυλετικό διαχωρισμό

Η Jada Pinkett Smith κατηγορεί τα Oscar για φυλετικό διαχωρισμό

Σημειώνουμε πως τη φετινή χρονιά, στην κατηγορία για καλύτερη ερμηνεία και οι 20 υποψήφιοι είναι λευκοί

Η Jada Pinkett Smith κατηγορεί τα Oscar για φυλετικό διαχωρισμό
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία Oscar, έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί καθώς όλοι οι υποψήφιοι είναι λευκοί.

Κατηγορώντας τους ιθύνοντες των βραβείων για φυλετικό διαχωρισμό, η ηθοποιός Jada Pinkett Smith μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter κάλεσε όλους τους μαύρους ηθοποιούς να απέχουν από την τελετή απονομής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του επίσης ηθοποιού Will Smith έγραψε πως: «Στα Oscar οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι να απονείμουν βραβεία, ακόμα και να ψυχαγωγήσουν, αλλά σπάνια αναγνωριζόμαστε για την συνεισφορά μας στην τέχνη. Μήπως θα έπρεπε όλοι οι έγχρωμοι καλλιτέχνες να απέχουν μαζικά από τα βραβεία;». Η 44χρονη ηθοποιός συνέχισε, σχολιάζοντας: «Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται, όπως τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται. Με πολύ σεβασμό, νιώθοντας μεγάλη απογοήτευση».

Την άποψη της Pinkett Smith φαίνεται πως συμμερίζονται και άλλοι. Ο Al Sharpton, γνωστός παρουσιαστής σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, σχολίασε πως: «Για ακόμα μία φορά, ικανοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες μαύρου χρώματος αγνοήθηκαν από την Ακαδημία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως στο Χόλιγουντ υπάρχει ελάχιστη δύναμη στα χέρια των μαύρων. Το να μην σε περιλαμβάνουν στα βραβεία αφορά κάτι περισσότερο από απλή αναγνώριση της καλής δουλειάς σου, γιατί το να κερδίζεις ένα βραβείο Oscar έχει διαρκή πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο».
Σημειώνουμε πως τη φετινή χρονιά, στην κατηγορία για καλύτερη ερμηνεία και οι 20 υποψήφιοι είναι λευκοί.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας, Cheryl Boone Isaacs, μίλησε για το διαχωρισμό αυτό και εμφανίστηκε απογοητευμένη. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια σχολίασε πως: «Φυσικά και είμαι απογοητευμένη. Αυτό δεν σημαίνει πως τα υποψήφια ονόματα δεν είναι σπουδαία. Ήταν μια καταπληκτική χρονιά στον κινηματογράφο σε όλους τους τομείς». Η Boone Isaacs δήλωσε ακόμα ότι οι προσπάθειες της Ακαδημίας του Κινηματογράφου για την εξάλειψη του φυλετικού διαχωρισμού δεν αποδίδουν όσο γρήγορα θα ήθελε. Αναλυτικά η ίδια σχολίασε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι γράφει το χαρτί των υποψηφιοτήτων, ώσπου να το δεις. Πρέπει να επισπεύσουμε τις προσπάθειες μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης