Βγαίνουμε Αθήνα! Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Γιάννης Σπανός στον Ιανό

Βγαίνουμε Αθήνα! Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Γιάννης Σπανός στον Ιανό

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα! Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Γιάννης Σπανός στον Ιανό
ΜΟΥΣΙΚΗ
"VESPRO PER LA MADONNA DEL CARMELO"

Η ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» θα φιλοξενήσει μια μπαρόκ συναυλία "Vespro per la Madonna del Carmelo" (Εσπερινοί για την Παναγία των Καρμελιτισσών), του Georg Friedrich Händel (Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ) με πέντε σολίστ, πεντάφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων. Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8). Τηλ: 210 3221917. Ωρα: 20:30. Γενική είσοδος: 12€.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΕΝΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΛΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ MIXAGE"

Κλείσιμο
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη με τίτλο "Ενέδρες της Ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, στα Προπύλαια του θεάτρου. Οι "Ενέδρες της ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage" προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη κι αντλεί το περιεχόμενό της από μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της δραματουργίας της. Κείμενο, σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Ερμηνεύουν: Κώστας Βασαρδάνης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Ντούσης, Σοφία Ολυμπίου, Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Στραβοπόδης. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ: 2104194550. Ωρα: 22:15. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ: 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις (Φεστιβάλ ΛΕΑ), δίνει ραντεβού, για 6η συνεχή χρονιά, με τον ισπανόφωνο πολιτισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ, αποτελεί πόλο αναφοράς για την ελληνο-ιβηροαμερικανική λογοτεχνία στην Ευρώπη. Εδώ "συναντώνται" οι δύο όχθες του Ατλαντικού, 14 έθνη ή αλλιώς πεντακόσια εκατομμύρια ισπανόφωνοι από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της λογοτεχνίας αλλά και του πολιτισμού. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις 19:30 παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Άλφα» με το Στ. Αθανασίου και τον Π. Ολάγια και στις 20:30 προβολή της ταινίας "Α" (2013, Ελλάδα-Ισπανία). Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 Στάση Μετρό Κεραμεικός) Τηλ: 210 3609695. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
 ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ


Ο Γιάννης Σπανός και ο Μανώλης Μητσιάς έρχονται στον Ιανό για την παρουσίαση του δίσκου τους με τίτλο «... Πλησιάζοντας τον Καβάφη…» που κυκλοφορεί από την MLK. Δεκατέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη σε μελοποίηση Γιάννη Σπανού και ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά. Θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης - κριτικός θεάτρου. Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 210 3217810. Ωρα: 20:30.Είσοδος ελεύθερη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ + "ROAD RUNNERS" BAND

Η Κατερίνα Παλαιοθόδωρου θα εμφανιστεί στο Γυάλινο Up Stage μαζί με την 6μελή μπάντα της "Road Runners" που αποτελείται από δεξιοτέχνες μουσικούς που βρίσκονται διαρκώς στον δρόμο με και για την μουσική τους. Το live περιλαμβάνει τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Κατερίνας «με ένα μπλε ποδήλατο» και κάποια καινούργια ανέκδοτα τραγούδια που αυτόν τον καιρό ηχογραφούνται στο στούντιο. Με φιλική συμμετοχή τον τραγουδιστή Παναγιώτη Απαρτόγλου θα ακουστούν και διασκευές από τραγούδια που αγαπούν και διασκεύασαν «τόσο όσο» με ψυχή και τα δικά τους «γκάζια». Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage Gialino (Λ. Συγγρού 143). Τηλ: 210 9316101. Ωρα: 21:30. Εισιτήριο: 10€ (με ποτό).

ΝΥΧΤΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ - Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: THE LAST DRIVE
Με απόλυτα ροκ και ανατρεπτική διάθεση οι Νύχτες Ραδιοφώνου ολοκληρώνουν τον πρώτο τους κύκλο, έχοντας μαζί τους, ως οικοδεσπότες, το σημαντικό ελληνικό ροκ συγκρότημα, τους The Last Drive. Το ροκ, η ποπ, η ψυχεδέλεια και το post rock θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτές τις Νύχτες και θα μετατρέψουν με τις μουσικές τους το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε ραδιοφωνικό στούντιο για τελευταία φορά για αυτή τη σεζόν. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο: 7€.  

ΘΕΑΤΡΟ
"ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ" ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ

Μια μουσική - θεατρική παράσταση του Πάνου Σκουρολιάκου με τους τραγουδιστές: Θεοδοσία Στίγκα, Χάϊκ Γιαζιτζιάν με το ούτι του, Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της, και Φώτη Τσορανίδη με την κιθάρα του. Μουσικές και κείμενα της καθ' ημάς Ανατολής ξεδιπλώνονται στη σκηνή του Open House, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Κείμενα από την ζωή και τα έργα ρωμιών και αλλοφύλων της περιοχής ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος. Ιστορίες για παλικαράδες, όμορφες γυναίκες, απατεώνες και χαρτοπαίκτες, αφέντες και δούλους, ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Μια βόλτα σε μέρη οικεία και άγνωστα, με τραγούδια που ενώνουν κουλτούρες, χαρές και λύπες ανθρώπινες. Μια παράσταση σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ, η Αρετή και ο Νίκος μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12€ κανονικό και 10€ μειωμένο.

"ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ" ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΙΨΕΝ

Ένας επιτυχημένος γλύπτης, ο Ρούμπεκ, στη προσπάθεια του να βελτιώσει τη σχέση του με τη σύζυγό του Μάγια, επιστρέφει μαζί της στον τόπο απ' όπου ξεκίνησε ο έρωτας τους. Σύντομα, όμως, φανερώνονται τα αληθινά τους πρόσωπα και η εξέλιξη ανατρέπεται. Το παρελθόν στοιχειώνει τον καλλιτέχνη και τον οδηγεί σε δραματική κατάληξη, ενώ ένα διαφορετικό μέλλον ανοίγει για την Μάγια. Το έργο πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, την απελευθέρωση από την κοινωνικοπολιτική επιρροή και τη στροφή προς την ατομική ελευθερία. Σκηνοθεσία: Σοφία Αλεξανιάν. Παίζουν: Θάνος Καψοράχης, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Μαρία Μανόνα, Θωμάς Διακοδαυίδ. Beton7 (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό, ανέργων 5€.

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ
"ΚΛΑΚΕΤΑ STORY" ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΑΦΝΟΥ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για τα Πνευματικά Δικαιώματα Τεχνικών Κινηματογράφου "Ο Ισοκράτης", παρουσιάζουν στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, την ταινία Κλακέτα STORY, ένα ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου για την παλαίμαχο του ελληνικού κινηματογράφου Δέσποινα Κοντογιώργου. Προλογίζει η σκηνοθέτης - θεατρολόγος Κλειώ Φανουράκη. Η Δέσποινα Κοντογιώργου, πρώτη γυναίκα σκριπτ και βοηθός σκηνοθέτη στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, ξεκίνησε την καριέρα της το 1950. Εργάστηκε επί χρόνια στα κινηματογραφικά πλατό σε ταινίες σταθμούς (Η Λύκαινα - 1951, Το ξυπόλυτο τάγμα - 1953, Στέλλα - 1955, Φαίδρα - 1962), κ.ά.), καθώς και σε πλήθος ξένων κινηματογραφικών παραγωγών. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 3€.

"ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ" ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΑΝΤΟΥ

Το ντοκιμαντέρ «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού, θα προβληθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων από την πρώτη πετυχημένη ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο παρακολουθεί αυτήν ακριβώς την πετυχημένη ελληνική προσπάθεια, θα προλογίσουν ο σκηνοθέτης και μέλη της αποστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ πραγματοποιήθηκε από δύο ελληνικές ομάδες ταυτόχρονα από την βόρεια και τη νότια πλευρά. Μετά το τέλος της προβολής το κοινό θα παρακολουθήσει την πολυβραβευμένη ταινία θόλου «Έβερεστ» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387). Τηλ: 210 9469600. Ωρα: 18:30. Η είσοδος στην εκδήλωση αυτή είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΘΕΣΗ "ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ"

Η έκθεση "Πυρετός του Αρχαίου" φωτίζει την αισθητική του θραύσματος και του κατακερματισμού μέσα από την επίδραση που έχει ασκήσει η πρακτική της ανασκαφής στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της αναπαραστατικής λογικής της νεωτερικότητας. Επιμέλεια: Ευαγγελία Λεδάκη. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Πάκυ Βλασσοπούλου, Κωστής Βελώνης, Ευθύμης Θέου, Ηλέκτρα Αγγελοπούλου, Ανθή Ευστρατιάδου, Λίζη Καλλιγά, Αλέξανδρος Λάιος, Κώστας Μπασάνος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Φουτρής, Κώστας Χριστόπουλος.Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134). Τηλ: 2103252214. Ωρες: 13:00-17:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού ως και τις 7 Ιουνίου και καλεί όλα τα παιδιά στην "Παραμυθούπολη" του Άλσους Περιστερίου. Κάθε απόγευμα από τις 7 ως τις 8 το απόγευμα οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν υπέροχες ιστορίες και θα μεταφερθούν στον όμορφο κόσμο των παραμυθιών. Η κάθε ομάδα παιδιών θα παρακολουθήσει το παραμύθι της σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην "Παραμυθούπολη". Τηλ: 2105716057. Άλσος Δήμου Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 62). Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ BLAKE MYCOSKIE
O ιδρυτής της TOMS, Blake Mycoskie, έρχεται στην Ελλάδα να μιλήσει για το πώς κατάφερε να κάνει ένα brand μόδας, το πιο εμπνευσμένο φιλανθρωπικό project. Για αυτό το μεγάλο ταξίδι και πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα, θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη, για μία μοναδική ομιλία. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 3453111. Ωρα: 19:30. Τα εισιτήρια στοιχίζουν 8€ και το σύνολο των χρημάτων θα δοθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης