Βγαίνουμε Αθήνα- «Tρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο Βαφείο

Βγαίνουμε Αθήνα- «Tρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο Βαφείο

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα- «Tρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο Βαφείο
Θέατρο- Πρεμιέρες
«Tρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Δράμα του Μπέρτολτ Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Κ. Καποδίστρια. Ερμηνεύουν: Β. Ανδρέου, Εύα Ανδρονικίδου, Γ. Βούτος. Υπόθεση: Πέντε ιστορίες στη Γερμανία της δεκαετίας του '30 που αποτυπώνουν την πορεία εκφασισμού της κοινωνίας, στο Βαφείο-«Λάκης Καραλής» (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115,Βοτανικός). Τηλ : 2103425637. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη: 21:00. Εισιτήριο: 12, 6 ευρώ.

«Ο αναρχικός τραπεζίτης» στο The Hub

Κλείσιμο
Δραματοποιημένο διήγημα του Φερνάντο Πεσόα σε σκηνοθεσία Γ. Κουνδουράκη. Ερμηνεύουν: Γ. Ζώη, Ελ. Τζίτζη, Ιορ. Κασάπογλου. Υπόθεση: Το ροκ συγκρότημα Midnight Notes συνοδεύει ζωντανά τον αναρχικό τραπεζίτη του Πεσόα, μέσα από τον οποίο ο συγγραφέας σχολιάζει την κοινωνία, στο The Hub (Αλκμήνης 5,Κεραμεικός). Τηλ : 2103411009. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 21:30. Εισιτήριο: 10, 8 ευρώ.

«Βασιλική» στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη
Μονόλογος της Βάσως Νικολοπούλου σε σκηνοθεσία Λ. Ζαρκαδούλα. Ερμηνεύει: Αθ. Μαξίμου. Υπόθεση: Ο μονόλογος-εξομολόγηση βρίθει από θραύσματα μνήμης, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην ωμή πραγματικότητα και την ποίηση και θέτει ερωτήματα για τη φύση του έρωτα, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη - Κεντρική Σκηνή (Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου ,Εξάρχεια).

Τηλ : 2108253489. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη: 21:00, Τετάρτη: 20:00. Εισιτήριο: 15, 10 ευρώ. Κάθε Τετάρτη: 10 ευρώ.

«Γαϊτανάκι» στο Beton 7

Κοινωνικό έργο του 'Αρθουρ Σνίτσλερ σε σκηνοθεσία Αγγ. Καρυστινού. Ερμηνεύουν: Ι. Κανελλοπούλου, Β. Χρήστου, Βαγγ. Λάσκαρης, Μ. Φραγκιαδάκης. Ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών. Υπόθεση: Σκοτεινή ερωτική κωμωδία. Τέσσερις ηθοποιοί έρχονται επί σκηνής να αφηγηθούν αυτές τις ιστορίες ως ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την ερωτική συμπεριφορά των σύγχρονων ανθρώπων, στο Beton 7 (Πύδνας 7,Βοτανικός). Τηλ : 2107512625. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη: 21:00. Εισιτήριο: 10, 5 ευρώ.

Μουσική
«Απόρριψη και επιτυχία» στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας»

Ο πιανίστας Στέφανος Νάσος & το Κουαρτέτο εγχόρδων xPause παρουσιάζουν δύο από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου από τον γαλλόφωνο χώρο: Maurice Ravel, Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα (1903) και Cesar Franck, Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα, στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Τηλ: 2103634000. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: 10 ευρώ. Μειωμένο: 5 ευρώ.

«Opera Chaotique» στο Faust
Εμπνευσμένοι από τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, στήνουν ένα εναλλακτικό vaudeville, όπου η όπερα συναντά το πανκ και η τζαζ αναμειγνύεται με την αφρικανική κουλτούρα, στο Faust (Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11). Τηλ: 2103234095. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: 5 ευρώ (bar), 8 (τραπέζι).

Βιβλίο
«Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο»

Η 'Αλκη Ζέη συνομιλεί με το κοινό για το νέο αυτοβιογραφικό βιβλίο της, στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά (Λεωφ. Κηφισίας 310). Tηλ:2108075792. Ώρα: 19:00.

Εκδηλώσεις
«Transitions 1. Balkans»

Αφιέρωμα σε ανεξάρτητους δημιουργούς από τα Βαλκάνια μέσα από συζητήσεις, συναυλίες, παραστάσεις και περφόρμανς, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107-109). Tηλ:2109005800. Ώρα: 22:00.

«Να θυμηθούμε τη Ρούλα» στο Polis Art Cafe

Εκδήλωση μνήμης για τη Ρ. Κακλαμανάκη από την Εταιρεία Συγγραφέων. Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματά της οι Αλ. Ζήρας, Μ. Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Χρ. Λιοντάκης, Γ. Μαρκόπουλος, Μ. Πρατικάκης και Έλ. Χουζούρη, ενώ θα διαβαστούν και κείμενα των Γ. Βαρβέρη και Ζ. Δαράκη, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά Βιβλίου). Tηλ:2103249588. Ώρα: 20:00.

Σινεμά
«Midsummer Night's Tango» από το CineDoc

«Το τάνγκο γεννήθηκε στο Μπουένος 'Αιρες, κανείς δεν το χορεύει με τόσο πάθος όσο οι Αργεντινοί, τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι ίδιοι. Ο διάσημος Φινλανδός σκηνοθέτης Aki Kaurismaki και πολλοί συμπατριώτες του, έχουν αντίθετη γνώμη, το τάνγκο είναι τόσο φινλανδικό όσο και η σάουνα.» Μια γοητευτική ταινία δρόμου γεμάτη μουσική, φινλανδικά τοπία και αργεντίνικο πάθος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) . Ώρα: 20:00. Μετά την προβολή θα συνομιλήσει με το κοινό, ο βραβευμένος σκηνοθέτης της Πολίτικης Κουζίνας, Τάσσος Μπουλμέτης, ο οποίος αφιέρωσε χρόνια στην εκμάθηση του τάνγκο στο Μπουένος 'Αιρες. Επίσης θα χορέψουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο σκηνικό τάνγκο, Gabriel Marino και Έλλη Καραδήμου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης