ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ!

Το ποδόσφαρο, ο  πιο στιλπνός, πεντακάθαρος καθρέφτης της Ψωροκώσταινας. Περί αυτού  δεν  χωράει η παραμικρή αμφιβολία. Οι λόγοι καθοριστικοί.

Οι περισσότερες ομάδες είναι  κρατικοδίαιτες.  Οπως  συμβαίνει με τον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό. Που για την λειτουργία του, με άπειρα θαλασοδάνεια και άπειρες διευκολύνσεις,  θυσιάζονται περισσότερα,  πολύ περισσότερα  χρήματα απ' όσα  ξοδεύονται  για  την μισθοδοσία των  δημοσίων υπαλλήλων  και  για  τους συνταξιούχους!

Ταυτόχρονα μ' αυτή την κρατικοδίαιτη και ληστρική «μηχανή»,  αρκετοί από  τις Προεδράρες και  άφθονους μεγαλοπαράγοντες  παριστάνουν τους καμπόσους με χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Κόβω τον σβέρκο μου πως έτσι και τηρηθεί το γράμμα του νόμου, είναι ζήτημα  αν οι μισές  ομάδες της Super League διαθέτουν τα απαιραίτητα  προσόντα να συνεχίζουν  στο πρωτάθλημα της  Α Εθνικής. Φυσικά και της Β!

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα με όλα αυτά, το κανιβαλικό πανηγύρι που έχει στηθεί αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην επικοινωνία την τηλεοπτική. Το συνδρομητικό κανάλι μεταδίδει τους αγώνες. Οι οποίοι αγώνες τελούνται με μισοάδειες τις  εξέδρες Δηλαδή το θέαμα αφορά αποκλειστικά  στις τηλεοπτικές μεταδόσεις!

Ταυτόχρονα  οι προεδράρες με εμπρηστικές  δηλώσεις φανατίζουν  οργανωμένα στίφη  οπαδών, αρκετοί εκ των οποίων μισθοδοτούνται κρυφίως από  τις ομάδες!

Ταυτόχρονα οι  υποδομές των  περισσότερων ομάδων είναι από  ξεχαρβαλωμένες  έως ανύπαρκτες. Τα γήπεδα περίπου  χωράφια. Κάμερες  δεν υφίστανται. Αν και όπως έλεγε ο αρμόδιος  υπουργός, από το κράτος  έχου διατεθεί  13 εκατομμύρια για την τοποθέτηση μηχανημάτων ηλεκτρονικών εισιτηρίων και  φυσικά  για κάμερες που θα καταγράφουν τα  κανιβαλικά περιστατικά!

Ταυτόχρονα με όλα αυτά τα τριτοκοσμικά που  ξεπερνούν ακόμα  και τις συνήθειες των Ζουλού, τα δύο αρμόδια όργανα, δηλαδή η  ΕΠΟ και  η Λίγκα,  σφυρίζουν  αδιάφορα.

Και ταυτόχρονα με όλα αυτά, εκατοντάδες αστυνομικοί που πληρώνονται από  τον δημόσιο κορβανά, αντί να  περιπολούν στις γειτονιές τα  Σαββατοκύριακα, εντέλονται να περιφρουρούν τα γήπεδα. Αν είναι  δυνατόν!

Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, από πάνω οι ομάδες και η ΕΠΟ, με ξένα κόλυβα, ισχυρίζονται ότι προστατεύονται από το αυτοδιοίκητο.  Δηλαδή εμείς οι  φορολογούμενοι πληρώνουμε  τα σπασμένα. Αλλά  εκείνοι με ξένα λεφτά  θέλουν να κάνουν κουμάντο!

Και όλα αυτά  τη στιγμή που  η χώρα  τραμπαλίζεται μεταξύ  φθοράς και αφθαρσίας. Που  είναι στριμωγμένη στο καναβάτσο. Που  χρωστάμε ένα σκασμό  λεφτά. Που  τρία εκατομμύρια  συμπολιτών μας  δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι. Την  στιγμή που ο κοσμάκης αναστενάζει!

Οι δηλώσεις τόσο του Πορτογάλου προπονητή Βίτορ Περέιρα, όσο και  του ποσοφαιριστή Λεάντρο Σαλίνα είναι χαρακτηριστικές για όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι των αιωνίων. Αυτό ήταν πόλεμος και όχι ποδόσφαιρο. Οτι  τέτοια πράγματα δεν  συμβαίνουν σε  κανένα πολιτισμένο   κράτος. Και ότι οι  χουλιγκάνοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν με κροτίδες και φωτοβολίδες!

Τι έπρεπε να γίνει; Με την πρώτη ρίψη φωτοβολίδων και  άλλων αντικειμένων,  ο διαιτητής έπρεπε να διακόψει τον αγώνα. Τόσο απλά. Ομως αν το έκανε θα ήταν  Casus belli με απρόβλεπτες  συνέπειες!

Τι πρέπει να γίνει; Χωρίς  κάμερες και ηλεκτρονικά εισιτήρια  γιοκ πρωτάθλημα. Ενα το κρατούμενο. Χωρίς  διακοπή  κάθε αγώνα  τέτοιου κανιβαλισμού,  τότε και διακοπή κάθε είδους και μορφής  κρατικής  χρηματοδότησης!

Κύριοι αφού  θέλετε  αυτοδιοίκητο,  τότε να τα βρείτε μόνοι  σας. Τότε να περιφρουρείτε τους αγώνες μόνοι  σας. Και τότε να  βγάλετε τα μάτια σας μόνοι σας. Πάει τέλειωσε. Ο κύριος Κοντονής πρέπει να κλείσει αποφασιστικά την στρόφιγγα!

Που σημαίνει αν δεν συμμορφωθείτε ούτε  δεκάρα τσακιστή. Αν δεν  συμμορφωθείτε ούτε μισός αστυνονομικός. Αν δεν συμμορφωθείτε να γκρεμοτσακιστείτε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ