Αναποδέμος
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Αναποδέμος

Πρακτικές οδηγίες για να καταλάβεις ένα φαινόμενο που θα σε απασχολήσει εντόνως

Λέγεται ότι λόγω των περιστάσεων κάποιοι θα ήθελαν να κατανοήσουν βαθύτερα το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως αν πάει να κάνει κυβέρνηση με κάνα πρόθυμο (πλην απερίσκεπτο…) δεκανίκι. Χωρίς να υποβαθμίζει κανείς τον πλούτο των ιδεών και των ελαχιστότατων αντιφάσεων μεταξύ των Συνιστωσών, υπάρχει ένας απλός βασικός κανόνας που σου επιτρέπει να καταλάβεις τι είναι, πού το πάνε και πώς το καταφέρνουν: ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ... ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ! Τόσο ώστε άνετα να μπορούν να χαρακτηριστούν, με βάση τους υποτιθέμενους συμμάχους τους, τους Ποδέμος στην Ισπανία, ως οι ΑΝΑΠΟΔΕΜΟΣ!
Περίπτωση α): Το 75% των Ελλήνων είναι ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. Ακόμη και μεταξύ των Συριζαίων ψηφοφόρων η πλειοψηφία θέλει να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Σε επίπεδο ηγεσίας, όμως, η στάση είναι ακριβώς το ανάποδο. Κάτι σαν το… ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Οχι ότι εκφράζει όλους τους «οπλαρχηγούς», μια που η επίσημη θέση τους παραμένει το «καμιά θυσία για το ευρώ» έως το «θα χρησιμοποιήσουμε το ευρώ για να ρίξουμε από μέσα τον καπιταλισμό». Λογικά, λοιπόν, διερωτάται κανείς: Για ποιον λόγο ένα κόμμα μιας χώρας που στηρίζει την επιβίωσή της στην Ευρώπη, να μη νιώθει άνετα με το ευρώ και να θέλει -αν μπορούσε φυσικά- ένα κάποιο άλλο νόμισμα; Βασικά, ανεξήγητο. Εξ ου και πρέπει κανείς να ερμηνεύσει τους Συριζαίους ως ΑΝΑΠΟΔΕΜΟΣ. Απ’ ό,τι λέει η κοινή λογική, το ανάποδο. Δεν αποκλείουμε να αποδειχτεί κάποτε ότι έχουν ένα κάποιο δίκιο. Προς το παρόν, όμως, πάνε ΑΝΑΠΟΔΑ σε όλους τους άλλους. Δεκτόν;
Κλείσιμο

Περίπτωση β): Ολη η Ελλάδα, δεξιά, κεντρώα ή αριστερή, ανακουφίστηκε με τη σύλληψη-απενεργοποίηση του αρχιεκτελεστή τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, ιδίως όταν αποκαλύφθηκε ότι ετοίμαζε το μεγαλύτερο χτύπημα της Ιστορίας με βάση το οπλοστάσιο που είχε συγκεντρώσει. Δεν λέμε τώρα αν κατά βάθος είναι καλός ή κακός χαρακτήρας ή αν αγαπάει τα γατάκια και τα λουλούδια που περιποιόταν στην αυλή της μεζονέτας που διέμενε. Συζητάμε μόνο για το ότι είναι αποδεδειγμένα δεινός εκτελεστής και είχε μαζέψει καλάσνικοφ για ένα σύνταγμα. Αρα, με βάση την κοινή λογική, ο πολύς κόσμος ανακουφίστηκε που εξαλείφθηκε αυτός ο κίνδυνος.

Οι μόνοι που… προβληματίστηκαν επί 48ωρο προκειμένου να τοποθετηθούν για τη σύλληψή του ήταν οι επιτελάρχες της Κουμουνδούρου. Δεν θα σπεύσουμε να πούμε «γιατί δεν έδωσαν συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.;», όπως τους σφυροκοπούσε δύο μέρες η Ν.Δ., ούτε θα βγάλουμε γενικευμένα συμπεράσματα από το γεγονός ότι διακεκριμένα στελέχη τους ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Εξω όλα αυτά. Αποκλείουμε επίσης εξ ορισμού ως προβοκατόρικες τις θεωρίες ότι κάποιες Συνιστώσες έχουν μια ιδεολογική συμπάθεια προς τους ένοπλους συντρόφους. Από εκεί και πέρα, όμως, γιατί  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ως προς το πώς θα εκφραστούν για μια σύλληψη που στην πλειοψηφία του κόσμου προκάλεσε ανακούφιση; Γιατί κατέληξαν ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ στο άψυχο  «η Αστυνομία έκανε το αυτονόητο» χωρίς να τολμούν ΚΑΝ να κατονομάσουν τι εστί αυτονόητο; Ελα ντε! Είναι τόσο ακραία η στάση που κρατούν κόντρα στην κοινή λογική, που έχει βάση να τους λες ΑΝΑΠΟΔΕΜΟΣ. ΟΧΙ Ποδέμος, ΑΝΑΠΟ-δέμος! Δεκτόν;

Περίπτωση γ): Τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με τη φρικτή δολοφονία των μεγάλων δημιουργών του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» απέδειξαν περίτρανα ότι η άκρατη μετανάστευση και λαθρομετανάστευση, ειδικά από τις χώρες ΟΠΟΥ έχει παρουσία το ακραίο «Ισλαμικό κράτος», είναι τρομακτικός κίνδυνος για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Οπως και να το κάνουμε, η Ε.Ε. (από την οποία κάποιοι ανόητοι θέλουν να μας βγάλουν) είναι η τελευταία νησίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σ’ έναν κόσμο που κατακλύζεται από δολοφονικά στοιχεία. Από τη μια οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, από την άλλη οι φανατικοί της Μέσης Ανατολής, από την παραπάνω οι τέως αποικίες της Ρωσίας, όλοι τρέχουν να χωθούν στην Ευρώπη, ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΒΑΣΙΚΑ από την Ελλάδα.

Κι ενώ ΟΛΑ συντείνουν στο ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος στη μετανάστευση και αρκετά πιο σοβαρά αστυνομικά μέτρα (καθώς οι ένοπλοι αλλοδαποί μπαίνουν στα σπίτια και «σιδερώνουν» γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους για να τους πάρουν τα λεφτά), υπάρχει ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ που λέει το ΑΝΑΠΟΔΟ: περισσότερες διευκολύνσεις στους λαθρομετανάστες, χαρτιά σ’ όποιον παλαβό είναι εδώ και… ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ της Αστυνομίας! Ενώ 80.000 Ρόμποκοπ Γάλλοι οπλισμένοι σαν αστακοί κυνήγησαν τους δυο τρελούς φονιάδες και κατάφεραν να λήξουν το θρίλερ της σύλληψής τους, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον… ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ της ΕΛ.ΑΣ.! Ανάποδα σε κάθε λογική δηλαδή! Γι’ αυτό και ερμηνεύονται μόνο ως ΑΝΑΠΟΔΕΜΟΣ. Δεκτόν;

Εχουμε και λέμε λοιπόν: δεν πολυγουστάρουν το ευρώ, δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους πόσο κακή είναι η τρομοκρατία και θέλουν περισσότερους μετανάστες και λιγότερη-αφοπλισμένη Αστυνομία. Αυτή δεν είναι λίγο-πολύ, χωρίς υπερβολές και φανατισμούς, η ουσία του τι λένε; Οπου οδηγεί η κοινή λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ανάποδα. Κι όμως, επιβραβεύεται! Ισως γιατί ο κόσμος βιώνει τόσες αναποδιές που έχει μπερδευτεί. Προς το παρόν, για όσους βλέπουν τα πράγματα απλά, η πιο λογική επιλογή, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, είναι να πάμε… ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΔΕΜΟΣ! Οσο πιο ανάποδα γίνεται.

ΥΓ.: Εκτός κι αν... η ίδια η ζωή είναι πια τόσο ανάποδη, που το ανάποδο μοιάζει σωστό. Ε, είναι να παίρνεις χοντρές ανάποδες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK