Τελικά είχε δίκιο ο Κασιδιάρης
Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

Τελικά είχε δίκιο ο Κασιδιάρης

«Τσογλάνι» αποκάλεσε η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν της άρεσε η αντίδρασή του όταν την πλάκωσε στα χαστούκια ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Του απέδωσε τον χαρακτηρισμό αυτό μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή και ενώ ο συνταγματολόγος κ. Κατρούγκαλος, φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, της έλεγε ότι είναι ζήτημα πολιτικού ήθους και ότι η Αριστερά δεν αποδίδει τέτοιους χαρακτηρισμούς για έναν πολιτικό αντίπαλο. Το στοιχειώδες για όσους έχουν θητεύσει στην Αριστερά τα χρόνια που ήταν συνώνυμο της πολιτικής ηθικής έλεγε ο κ. Κατρούγκαλος. Αλλά τότε η κυρία Κανέλλη φρόντιζε για την τηλεοπτική της καριέρα και δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά. Τίποτε δεν άκουγε με το ύφος του φωτεινού παντογνώστη με το οποίο μας έχει συνηθίσει απο τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις η κυρία Κανέλλη. Τσογλάνι τον ανέβαζε «τσογλάν μπόι» τον κατέβαζε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέτοιους χαρακτηρισμούς η κυρία Κανέλλη δεν έχει κάνει για τους αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων που μετά από τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής έχουν ισοπεδώσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Κατανοητό, ο «ταξικός» εχθρός του ΚΚΕ δεν είναι η ΝΔ που έχει ορίσει γραμματέα υπουργικού συμβουλίου τον «αντικομμουνιστή» στενό φίλο του πρωθυπουργού κ. Μπαλτάκο αλλά ο «ρεφορμιστής και οπορτουνιστής» ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ΚΚΕ πέσει μέσα στις προβλέψεις του ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως το αντικομμουνιστικό και ακροδεξιό πρόσημο και με πιο κοινωνικό χαρακτήρα. Το ΚΚΕ και η κυρία Κανέλλη όμως θεωρούν εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ για την δυνητική του πολιτική και όχι τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκ των πραγμάτων είναι παρακολούθημα της συγκυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που την στηρίζουν. «Αντικειμενικά» όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι.

Κλείσιμο

Όσο για τον χαρακτηρισμό, η κυρία Κανέλλη θα έπρεπε να χαρακτηρίσει τσογλάνια τον μισό ελληνικό πληθυσμό που γέλαγε από ικακοποίηση όταν την χαστούκισε ο φασίστας. Όχι βέβαια γιατί συμφωνούσε με τον φασίστα αλλά γιατί ένιωθε ότι η αμετροέπειά της και η επιθετική της ασέβεια έναντι όλων των συνομιλητών της στα πάνελ κάποτε θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Έστω και από τον Κασιδιάρη. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης κέρδισαν πολιτικούς πόντους από τον ξυλοδαρμό της. Η κυρία Κάνελλη όταν υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει στο ότι οι αντίπαλοί της έχουν ήθος και δεν θα της συμπεριφερθούν όπως ο Κασιδιάρης. Έτσι όμως ακόμη και δύο χρόνια μετά δικαιώνει τον Κασιδιάρη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ