Γαβριήλ
Ανδρέας Μπελεγρής

Ανδρέας Μπελεγρής

Γαβριήλ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιλέχθηκε από το κόμμα του να πρωταγωνιστήσει σε μια συμβολική στιγμή των τελευταίων χρόνων ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Βρέθηκε άγνωστος μεταξύ συνυποψήφιων βετεράνων στις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Αναμάρτητος μεν, αλλά κι αδοκίμαστος: έχει μπροστά του να διανύσει ένα χρονικό διάστημα γνωριμίας με τους δημότες, να μεταβεί από την ανωνυμία στην επωνυμία χωρίς λάθη που θα του στοιχίσουν. Κι ο χρόνος είναι λίγος.

Στην παρουσίαση του προγράμματός του τη Δευτέρα στην αρχή ήταν φανερά τρακαρισμένος. Προφανώς είναι λίγες οι φορές που έχει μιλήσει σε μεγάλο κοινό. Υπό το πρίσμα της κριτικής που έχει ήδη δεχθεί ήταν πολύ προσεχτικός σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η ασφάλεια και τα οικονομικά του δήμου. Μετά τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του άρχισε να δίνει την εντύπωση πως δεν παπαγάλιζε το κείμενο, πως κατανοούσε αυτά που έλεγε και πως μπορεί να συνομιλεί με το κοινό επιστρατεύοντας το χιούμορ του. Έδειξε πως μαθαίνει γρήγορα. Σίγουρα δεν έπεισε πως είναι αυτό ακριβώς που λείπει από την πόλη, αλλά προσπάθησε να αναδείξει πως σε σχέση με τους συνυποψήφιούς του είναι αυτό που λείπει περισσότερο.    

Κλείσιμο
Ποτέ ξανά κόμμα εξουσίας δεν είχε συστήσει εξ αρχής ένα νέο στέλεχός του χρήζοντάς τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Οι προηγούμενοι υποψήφιοι του παλιού πολιτικού συστήματος επιλέγονταν βάσει δημοσκοπήσεων και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ήδη πρωτοκλασάτοι.

Σήμερα εκείνοι που είναι συνυποψήφιοί του φέρουν περισσότερες αμαρτίες απ' ότι θα μπορούσαν να σηκώνουν σε κανονικές συνθήκες. Ο Γιώργος Καμίνης μέσα στην τριετία κατάντησε ένας απλός διαχειριστής των μνημονίων - χωρίς στίγμα. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προερχόμενος από την λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή ήταν απών σε όλες τις μεγάλες δοκιμασίες της χώρας το προηγούμενο διάστημα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης στις τελευταίες εκλογές ηττήθηκε και κρίθηκε οριστικά ως δήμαρχος.

Τη Δευτέρα ο Γαβριήλ παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του επιτέθηκε στους βασικούς συνυποψήφιούς του ονομαστικά. Εχθές σε συνέντευξή του στην Ertopen υπερβαίνοντας τα συνήθη των αριστερών υποψηφίων απευθύνθηκε στο σύνολο των Αθηναίων, χωρίς να ζητά ιδεολογική καθαρότητα. «Πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας μιλά στα μυαλά και τις καρδιές των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης».  

Ο Γαβριήλ είναι άφθαρτος, έχει απέναντί του τρεις κάποτε δημοφιλείς πολιτικούς και σήμερα ματαιωμένους, και απευθύνεται στους πάντες. Η πορεία του Γαβριήλ, ανεξαρτήτως αν εκλεγεί ή όχι,  θα αποτελέσει μέτρο για το τι προτιμούν οι πολίτες μιας διαλυμένης Ελλάδας. Το γνώριμο φθαρμένο ή το άγνωστο υποσχόμενο; Η περίπτωσή του είναι ένα πείραμα. Για τον ίδιο, για το κόμμα του, για το πολιτικό σύστημα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ