Ντόπινγκ: Δεν μας χ…αιρετάτε λέω εγώ
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Ντόπινγκ: Δεν μας χ…αιρετάτε λέω εγώ

Η είδηση ότι βρέθηκαν ντοπαρισμένοι  ο ταχύτερος σπρίντερ φέτος στον κόσμο,  Αμερικανός Τάισον Γκέι και ο τρίτος πιο γρήγορος, ο Τζαμαικανός Ασάφα Πάουελ που είναι ο τελευταίος κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μέτρα πριν τη εμφάνιση του Γιουσέιν Μπολτ έσκασε σα βόμβα.

Έκπληκτοι έμειναν έμπειροι παράγοντες του πρωταθλητισμού σε όλο τον κόσμο αλλά και ανάλογου επιπέδου  δημοσιογράφοι. Δεν μας χ…αιρετάτε λέω εγώ.

Κάθε φορά η ίδια η υποκρισία. Τους βαρέθηκε ο κόσμος. Όλοι όσοι είναι  κομμάτι του πάζλ που λέγεται παγκόσμιος  πρωταθλητισμός φουσκώνουν σαν παγώνια όταν έρχονται μεγάλες επιτυχίες και εξωπραγματικά ρεκόρ, χρυσώνουν τους αθλητές για να κάνουν τρελές επιδόσεις σε κάθε είδους αγώνες  και  πάνω  σε αυτούς  τους υπερ πρωταθλητές κτίζονται τεράστιες περιουσίες κάτι που συνεπάγεται δύναμη άρα και επιρροή σε διάφορά επίπεδα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικα.  

Κλείσιμο
Επίσης το σύστημα των ΜΜΕ με κάθε ευκαιρία δημιουργεί μύθους για αθλητές από …άλλον πλανήτη, για φαινόμενα, για θεούς, ημίθεους και δαίμονες και στο τέλος παίρνει και αυτό το μερίδιο που του αναλογεί σε δόξα και χρήμα. Και όταν πιάσουν κάποιον μεγάλο αθλητή ντοπαρισμένο τότε κάνουν όλοι τον Ιαβέρη.

Δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια στην βιομηχανία του παγκόσμιου πρωταθλητισμού. Εδώ έχουμε διαβάσει καταγγελίες για ντοπάρισμα ακόμα και σε σχολικούς  αγώνες. Τι να λέμε τώρα… Τα διεθνή κυκλώματα που διακινούν ντόπες είναι πανίσχυρα γιατί πολύ απλά έχουν χρήμα αβέρτα –κουβέρτα. Κανείς δεν τολμάει να τους αγγίξει. Επιστήμονες ασχολούνται με το  να φτιάχνουν καλύτερα και πιο ισχυρά φάρμακα ενώ άλλοι επιστήμονες και εργαστήρια ασχολούνται στο να βρουν τρόπους να τους εντοπίσουν.

Οι «κακοί» όμως βρίσκουν άλλα φάρμακα που δεν τα πιάνουν τα μηχανήματα, οι «καλοί» ξοδεύουν άλλα λεφτά για να  φτιάξουν και να αγοράσουν νέα μηχανήματα και πάει λέγοντας. 

Λες και θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ο φίλαθλος ότι οι εξωπραγματικές αποδόσεις δεν πετυχαίνονται πίνοντας  φυσικό χυμό πορτοκάλι και  πηγαίνοντας για ύπνο το βράδυ. Όλοι  του ευρύτερου  συστήματος τα ξέρουν όλα, όμως δε κάνουν τίποτα γιατί είναι  πολλά τα λεφτά.  

Ας τα αφήσουν ελεύθερα στο κάτω-κάτω της γραφής. Αν δεν πάρεις «δυναμωτικά»  οι επιδόσεις θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα και το προϊόν θα σταματήσει να πουλάει. Τι και αν  πεθαίνουν αθλητές από διάφορα αθλήματα σε  ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο οι συγγενείς τους  νοιάζονται. Αυτή είναι η λογική. Ή μήπως όχι;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK