Κωνστατίνος Σεπετάς: Ο Βίκος jr «διψά» για επιτυχίες

Κωνστατίνος Σεπετάς: Ο Βίκος jr «διψά» για επιτυχίες

Κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος στην ελληνική αγορά, βλέπει το νερό του να φτάνει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα γραφεία του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Ο δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας 
των νερών Βίκος αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν διψάς για επιτυχία και δουλεύεις γι' αυτήν, τότε θα έρθει και θα σε ανταμείψει ποικιλοτρόπως

Κωνστατίνος Σεπετάς: Ο Βίκος jr «διψά» για επιτυχίες
Είναι ένας επιχειρηματίας μόλις 28 ετών, ο οποίος τα πρωινά πασχίζει να ανοίξει καινούριες αγορές και τα βράδια διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα και μοδάτα κλαμπ της πόλης. Φορά σπανίως κοστούμι, αποφεύγει τα πουκάμισα, κρατά τις γραμματειακές σημειώσεις μόνος του και είναι εξπέρ στον χορό. Για τον Κωνσταντίνο Σεπετά, τον νεαρό επιχειρηματία των νερών Βίκος, η ζωή είναι από μόνη της μια πρόκληση. Μικρός δούλευε στο οικογενειακό εργοστάσιο βγάζοντας φωτοτυπίες. Μεγαλωμένος ανάμεσα σε χιλιάδες μπουκάλια μεταλλικό νερό Βίκος, αγαπά τη δουλειά και έχει πάντα στο μυαλό του να μπει σε αυτήν όχι λόγω επιχειρηματικής συνέχειας, αλλά από επιλογή. «Ποτέ δεν με αντιμετώπισαν ως τον γιο του αφεντικού», διηγείται. «Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου εκεί ήμουν ένας εργαζόμενος όπως όλοι οι άλλοι. Να φανταστείς, έχω απολυθεί και έχω επαναπροσληφθεί τρεις φορές»!

Κλείσιμο


Γεννημένος στα Γιάννενα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, μένει στην περιοχή μέχρι να τελειώσει το σχολείο και έρχεται στην Αθήνα, στο Deree για σπουδές. Ο ίδιος θυμάται τα παιδικά του χρόνια με νοσταλγία. «Στην επαρχία μεγαλώνεις πιο ανθρώπινα. Κάθε πόλη είναι και ένα μικρό χωριό όπου όλοι γνωρίζονται με όλους. Παίζαμε στις γειτονιές και το σπίτι μοσχομύριζε από τις πίτες της γιαγιάς. Οι Γιαννιώτισσες μαγείρισσες είναι εξπέρ στο άνοιγμα του φύλλου». Προτού τελειώσει το σχολείο δούλεψε σε έναν έμπορο της περιοχής πουλώντας μπίρες, νερά και αναψυκτικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να μυηθεί σιγά-σιγά στο εμπόριο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ακόμα και σήμερα τα μέλη της οικογένειάς του εξακολουθούν να θεωρούν τη σκληρή δουλειά βασική προϋπόθεση της επαγγελματικής επιτυχίας. «Ο πατέρας μου είναι αυτοδημιούργητος και συνοδοιπόρος στην επαγγελματική επιτυχία με τη μητέρα μου. Δημιούργησαν την εταιρεία από το μηδέν με προϊόντα που έγιναν αγαπητά σε όλο τον κόσμο», αναφέρει.

Η θέση και η συμβολή του στην εταιρεία

Οταν πριν από μερικά χρόνια ο Κωνσταντίνος θα μπει στην οικογενειακή επιχείρηση, στην εταιρεία Βίκος θα φυσήξει αέρας ανανέωσης. Ο ίδιος παραδέχεται ότι η παλιά γενιά στηρίζει ενώ η νέα πρωτοπορεί. «Οι παλιότεροι ακολουθούν τη μέθοδο εκ του ασφαλούς και οι νεότεροι του ρίσκου. Παρόλο που, όπως στην ελληνική οικογένεια, και στις business επικρατεί το “αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω”, κατόπιν πολύωρων συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων έχω καταφέρει να αλλάξω μια άποψή τους. Είναι ουσιαστικά μια καθημερινή μάχη ισορροπιών», παραδέχεται στο «thema people». 



Σήμερα ο Κωνσταντίνος είναι υπεύθυνος Μάρκετινγκ στην εταιρεία και επομένως εκείνος που εμπνέεται νέα προϊόντα και κάνει ανοίγματα σε νέες αγορές. Το μεταλλικό νερό Βίκος είναι leader στην εγχώρια αγορά, καθώς με ποσοστό της τάξης του 21% καλύπτει το μεγαλύτερο μερίδιό της. «Μέχρι να αρχίσει η κρίση οι Ελληνες υποτιμούσαν τα ελληνικά νερά, τα οποία κατά κοινή ομολογία είναι τα καλύτερα παγκοσμίως», αναφέρει. Οσο για το εξωτερικό, τα νερά Βίκος φτάνουν από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νότια Κορέα. Τα προμηθεύονται γνωστά σούπερ μάρκετ ανά τον κόσμο αλλά και οι περισσότερες πρεσβείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακόμη και στα γραφεία του ΝΑΤΟ στη Νάπολη τα στελέχη ξεδιψούν με το διάσημο νερό Βίκος! Η έμπνευση να παραγάγει η εταιρεία και αναψυκτικά ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. «Τα αναψυκτικά είναι εντελώς δικό μου “παιδί”.  Οι συνταγές, οι ετικέτες, ο σχεδιασμός ήταν δικής μου έμπνευσης. Εγώ επέμενα γι’ αυτές τις οκτώ γεύσεις οι οποίες ήταν εναρμονισμένες με τις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα και πιθανότατα στον κόσμο της οποίας η cola εμπεριέχει φυσικό μεταλλικό νερό. Αυτό από μόνο του αποτελεί καινοτομία», υποστηρίζει.
Με σλόγκαν «Το καθαρό νερό είναι πηγή ζωής, γι’ αυτό και το φέρνουμε κοντά σας», ο Κωνσταντίνος σκέπτεται συνεχώς καινούρια projects, όπως την παραγωγή light αναψυκτικών με τη χρήση στέβια. «Σε μια εποχή όπου όλοι προσέχουμε τη διατροφή μας, γυμναζόμαστε και μετράμε θερμίδες, τέτοια προϊόντα είναι ευπρόσδεκτα. Σας αποκαλύπτω, λοιπόν, ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μας».
Σπορ και κοινωνικότητα

Ο Κωνσταντίνος αγαπά πολύ τα σπορ, καθώς παίζει τένις, τρέχει και κολυμπά. «Βρίσκομαι στους αθλητικούς χώρους και στα τερέν από παιδί. Τα σπορ είναι σαν δεύτερη φύση μου», εξομολογείται και συμπληρώνει ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιδέα να χορηγούν αθλητικές δραστηριότητες, καθώς το νερό όπως και η άθληση είναι συνυφασμένα με τη ζωή. Η εταιρεία Βίκος είναι συμπαραστάτης σε αθλητικές ομάδες και χρηματοδοτεί τη σκυταλοδρομία σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, τα Γιάννενα, ο Βόλος, η Κομοτηνή, η Λάρισα κ.ά. 

Σε κάποιους αγώνες, μάλιστα, συμμετέχει και ο ίδιος. Το μήνυμα είναι συμβολικό, καθώς στη σκυταλοδρομία οι άνθρωποι συνεργάζονται περνώντας ο ένας στον άλλον όχι τη σκυτάλη αλλά και τη θετική τους ενέργεια. «Τι νόημα έχει να τερματίζεις μόνος σου όταν μπορείς να παρασύρεις κι άλλους ανθρώπους μαζί σου;» διερωτάται δείχνοντάς μου κάποιες φωτογραφίες όπου τρέχει και, αντί για σκυτάλη, κρατά ένα μπουκάλι νερό Βίκος! Ισως αυτή να ήταν η πιο πρωτότυπη σκυτάλη που έχει κρατήσει αθλητής στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος. Τον ρωτάμε για την κοινωνική ζωή του και μας επιβεβαιώνει ότι αυτή συνάδει με το αντικείμενο της δουλειάς του, αφού οφείλει να είναι διαρκώς σε κίνηση και να κάνει επαφές. Λογική του είναι ότι το μάρκετινγκ δεν γίνεται πίσω από γραφεία και φορώντας κοστούμια, αλλά προϋποθέτει κινητικότητα, ζωντάνια, κάποιες φορές χορό και συζήτηση με κόσμο. 

Οσο για το πιο ωραίο κομπλιμέντο που έχει εισπράξει ποτέ για τη δουλειά του, απαντά: «Χορηγούσαμε μια συναυλία όταν κάποιος από διπλανό χώρο ήρθε να μου πει συνωμοτικά ότι ακόμη και ο Σάκης Ρουβάς που τραγουδούσε εκεί ζήτησε τι άλλο; Νερό Βίκος!».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης