Η Lady Gaga τιμά ξανά την υπογραφή Tsagarakis

Η Lady Gaga τιμά ξανά την υπογραφή Tsagarakis

Ο σύγχρονος Φειδίας της μόδας Σπυρίδων Τσαγκαράκης, που ζει μόνιμα Λονδίνο, είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τις εμφανίσεις της Lady Gaga. Η ποπ σταρ στο εξώφυλλο του περιοδικού «Entertainment Weekly» αλλά και στη δημοφιλή αμερικανική σειρά «American Horror Story» επιλέγει δικές του δημιουργίες τιμώντας για άλλη μία φορά την υπογραφή του Ελληνα  σχεδιαστή

Η Lady Gaga τιμά ξανά την υπογραφή Tsagarakis
Μια τηλεοπτική εμφάνισή της στο «American Horror Story» και ένα εξώφυλλο στο «Entertainment Weekly» ήταν αρκετά για να κάνουν το όνομα του fashion designer Σπυρίδωνα Τσαγκαράκη γνωστό σε όλο τον κόσμο. Με όχημα τις αρχαιοελληνικού τύπου τουαλέτες και τα εξτραβαγκάν κοστούμια που κατά καιρούς σχεδιάζει για το απόλυτο είδωλο της εκκεντρικότητας, ο Ελληνας σχεδιαστής συστήθηκε για μία ακόμη φορά στο παγκόσμιο, διψασμένο για νέες εμπνεύσεις lobby των απανταχού fashionistas κάνοντας σαφές ότι ήρθε για να μείνει. Οταν η Lady Gaga με τα εκατομμύρια ταγμένων οπαδών σε ολόκληρο τον κόσμο επέλεξε να εμφανιστεί στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά φορώντας ρούχο που φέρει την υπογραφή Τsagarakis, ήταν θέμα ωρών τα σχέδια του Eλληνα σχεδιαστή να αρχίσουν να συζητιούνται στα πλέον κατάλληλα σαλόνια.

Κλείσιμο


Η Lady Gaga φορώντας τη νέα δημιουργία του Σπυρίδωνα Τσαγκαράκη στην τηλεοπτική εμφάνισή της στο δημοφιλές «American Horror Story»

Η απόφαση της Lady Gaga να δεχτεί την πρόταση των υπευθύνων της σειράς ξάφνιασε πολλούς. Τα ταμπλόιντ σε Ηνωμένo Βασίλειο και Αμερική σχολίασαν: «Οταν μια τηλεοπτική σειρά σημειώνει τέτοια επιτυχία ώστε να ξεκινά ο πέμπτος κύκλος της, μια Lady Gaga, που έχει μάθει να ανταποκρίνεται σε κάθε τύπου προκλήσεις, συμμετέχει σε αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη. Η Gaga είπε ‘‘ναι’’ σε ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό πέρασμα πολλών επεισοδίων, που απέδειξε ότι διαθέτει και το ταλέντο του ηθοποιού». Οι συνήθεις ύποπτοι μάλιστα που σπεύδουν κάθε φορά να αποκωδικοποιήσουν τις πλημμυρισμένες από φαντασία ενδυματολογικές της επιλογές έπεσαν για μία ακόμη φορά πάνω σε ένα γνώριμό τους όνομα: αυτό του Ελληνα σχεδιαστή Σπυρίδωνα Τσαγκαράκη.



Το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού  «Entertainment Weekly»

Είχε προηγηθεί, φυσικά, το αφιέρωμα που έκανε το εβδομαδιαίο περιοδικό  «Entertainment Weekly» στα τέλη Αυγούστου, όπου η ιδιόρρυθμη ντίβα του πενταγράμμου διαφήμισε τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη σειρά και πόζαρε επίσης με ρούχο του Σπυρίδωνα Τσαγκαράκη, κάνοντας γνωστή τη στενή σχέση που διατηρεί μαζί του.


Ενας Φειδίας για την Gaga
Ο Σπυρίδων Τσαγκαράκης συγκαταλέγεται στον κύκλο των στενών συνεργατών της εκκεντρικής καλλιτέχνιδας εδώ και περίπου τρία χρόνια. Η γνωριμία τους προέκυψε τυχαία μέσα από κοινές παρέες και έμελλε να οδηγήσει σε αμοιβαία εκτίμηση. Ο κρητικής καταγωγής σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αποκαλύπτει: «Με την Gaga έχουμε συνεργαστεί σε πολλά projects. Της έχω φτιάξει αρκετά κομμάτια, από τα ξύλινα φτερά που φοράει σε ένα video clip της μέχρι κάποια κοστούμια για συγκεκριμένα events. Τις περισσότερες φορές εμπνέομαι κάτι και της το προτείνω, όπως αυτά που επέλεξε τελικά όταν ήρθε στην Ελλάδα για τη συναυλία της. Πρόκειται για δύο φορέματα τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για εκείνη και είναι -όπως όλα τα ρούχα μου- φτιαγμένα στο χέρι.



O Ελληνας designer Σπυρίδων Τσαγκαράκης

H Lady Gaga είναι λάτρης τόσο της αρχαίας όσο και της σύγχρονης Ελλάδας, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε στην εμφάνισή της στην Αθήνα να φοράει κάτι που να μην την υμνεί». Η εικόνα της απόλυτης ποπ σταρ με τα αρχαιοελληνικά φορέματα που την έκαναν να μοιάζει με ζωντανή Καρυάτιδα είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα το όνομα του Τσαγκαράκη να βρεθεί για πρώτη φορά στην επικαιρότητα. Μάλιστα οι ξένοι δεν είχαν διστάσει να σχολιάσουν ότι πρόκειται περισσότερο για έναν καλλιτέχνη παρά για έναν σχεδιαστή μόδας. Το τηλεοπτικό dress code όμως αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε, καθώς είχε έντονες αναφορές στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. «Τα ρούχα που επέλεξε για τη συγκεκριμένη σειρά διαφέρουν, μοιάζουν με νέου τύπου κιμονό», διευκρινίζει ο Ελληνας designer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης