Μαρίνα Κοκοτού - Φίλιππος Στράτος: Χωρισμός εν αιθρία με φόντο την Ελούντα

Μαρίνα Κοκοτού - Φίλιππος Στράτος: Χωρισμός εν αιθρία με φόντο την Ελούντα

Το 2006 ο γάμος της Μαρίνας Κοκοτού και του Φίλιππου Στράτου ήταν ένα μεγαλειώδες, φαντασμαγορικό γεγονός: η Αλεξία, κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ήταν η κουμπάρα και ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε ειδικά για τον ανθόσπαρτο βίο που περίμενε το ζευγάρι. Οκτώ χρόνια αργότερα και αφού απέκτησαν τρία παιδιά, η ξενοδόχος των πολυτελών καταλυμάτων στην Ελούντα και ο γιος του πρώην προέδρου του ΣΕΒ πήραν την απόφαση να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και να χαράξει ο καθένας τη δική του αυτόνομη πορεία στη ζωή

Μαρίνα Κοκοτού - Φίλιππος Στράτος:  Χωρισμός εν αιθρία με φόντο την Ελούντα
Προς το τέλος του καλοκαιριού, όταν η οικογένεια Κοκοτού φωτογραφιζόταν για το ισπανικό περιοδικό «Hola!», ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι μόλις έναν μήνα αργότερα δύο από τα μέλη της που είχαν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου θα αποφάσιζαν να ζήσουν χωριστά. Η είδηση για το διαζύγιο της Μαρίνας Κοκοτού και του Φίλιππου Στράτου έπιασε στον ύπνο την κοσμική Αθήνα. Οι δύο πρώην σύζυγοι ήταν ζευγάρι-πρότυπο και ως εκ τούτου «υπεράνω πάσης υποψίας» περί διαζυγίου.

Ατομα από τον κύκλο τους λένε ότι «ήταν πάντα μαζί και αγαπημένοι, αχώριστοι και συμπαραστεκόταν ο ένας στον άλλον. Και μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε σπάνια κυκλοφορούσαν χωριστά ή μόνοι».

Κλείσιμο
Η είδηση του χωρισμού Κοκοτού - Στράτου ήταν σίγουρα έκπληξη για όλους, καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κρήτη πολύ δύσκολα κάποιος θα προέβλεπε αυτά που επιφύλασσε το φετινό φθινόπωρο για το ζευγάρι.



Η οικογένεια Κοκοτού με παιδιά και εγγόνια, όπως πόζαρε στο τέλος του καλοκαιριού στο ισπανικό περιοδικό «Hola!» και στη συνέχεια στο ελληνικό «Hello!» 

Η Μαρίνα Κοκοτού, κόρη της Ελιάνας και του Σπύρου, ιδιοκτητών των πιο πολυτελών ξενοδοχείων της Ελούντας («Elounda Mare», «Porto Elounda» και «Elounda Peninsula») και ο Φίλιππος Στράτος, γιος του άλλοτε βιομήχανου της Πειραϊκής Πατραϊκής και προέδρου του ΣΕΒ Ιάσονα, ζουν εδώ και έναν μήνα χωριστά. Σύμφωνα με όσα λέγονται, το ζευγάρι χώρισε οριστικά και αμετάκλητα, διατηρώντας όμως καλές σχέσεις.

Η Μαρίνα μαζί με τα τρία τους παιδιά -τον Ιάσονα, την Ελιάνα και την Αριέττα- επέλεξε να κρατήσει την οικογενειακή κατοικία στην Πλάκα, ενώ ο Φίλιππος νοίκιασε σπίτι στην ίδια περιοχή προκειμένου να βρίσκεται σε στενή επαφή με τα παιδιά του. Ανθρωποι του περιβάλλοντός τους κάνουν λόγο για ένα βελούδινο διαζύγιο, που ούτε διενέξεις περιλάμβανε, ούτε οικονομικές διαφορές. «Χώρισαν αθόρυβα, καθώς οι αντιπαραθέσεις είναι τελείως έξω από τη λογική και τη φιλοσοφία ζωής τους ή τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα», ισχυρίζονται άνθρωποι από τον κύκλο τους. «Παρόλο που έχουν επισκεφθεί ήδη δικηγόρο, ξεκινώντας τις σχετικές διαδικασίες, το διαζύγιο θα είναι πέρα για πέρα συναινετικό», αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές, και προσθέτουν: «Θέλουν να κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την κοινή τους ζωή αλλά και να διαφυλάξουν την ηρεμία των παιδιών τους, τα οποία και θέτουν σε απόλυτη προτεραιότητα».

Μαρίνα και Φίλιππος ζουν πλέον χωριστά, αλλά κοινός τους στόχος είναι να παραμείνουν αγαπημένοι, κάτι που σίγουρα χρύσωσε το χάπι για τις οικογένειές τους. Οι στενοί συγγενείς του ζευγαριού ανησύχησαν και προβληματίστηκαν από την κοινή απόφασή τους δύο να χωρίσουν. Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέγονται, το φιλικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον τους προσπάθησε να αποτρέψει το διαζύγιο, το ζευγάρι όμως δεν έκανε πίσω. Η φυσιολογική φθορά τούς κούρασε και τους απομάκρυνε. Η επαφή χάθηκε μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να γίνουν δυο ξένοι στο ίδιο σπίτι. Μετά από 8 χρόνια γάμου είδαν τη σχέση τους να φθίνει και θέλησαν να προλάβουν τα χειρότερα. Αλλωστε, ο κοινωνικός τους περίγυρος είναι γεμάτος ζευγάρια που διατάραξαν την ηρεμία της καθημερινότητάς τους, δίνοντας αγώνα για να σώσουν σχέσεις που ήταν ήδη χαμένες.



Με τον αδελφό της Ηλία Κοκοτό 

Η Μαρίνα Κοκοτού είναι η τρίτη κατά σειρά κόρη του Σπύρου Κοκοτού, του ανθρώπου που πριν από περίπου 40 χρόνια ερωτεύτηκε την Κρήτη και οραματίστηκε να κάνει την Ελούντα διεθνή προορισμό. Εχτισε μια σειρά από υπερπολυτελή ξενοδοχεία στα οποία κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί η παγκόσμια αφρόκρεμα: από αρχηγούς κρατών και βασιλείς μέχρι αστέρια του διεθνούς τζετ σετ. Σήμερα τα τρία παιδιά του Σπύρου Κοκοτού, ο Φώτης, ο Ηλίας και η Μαρίνα, ασχολούνται με τα ξενοδοχεία, έχοντας μοιράσει αρμοδιότητες και κατέχοντας καθένας διαφορετική επιτελική θέση.

Η Μαρίνα Κοκοτού, η οποία έχει σπουδάσει Ξενοδοχειακά στο Λονδίνο, είναι υπεύθυνη για τις online υπηρεσίες. Ο σύζυγός της, Φίλιππος, γόνος γνωστών και ευυπόληπτων επιχειρηματιών, του Ιάσονα και της Ιωάννας Στράτου, σπούδασε Οικονομικά στην Αμερική, όπου και εργάστηκε σε τράπεζα για πολλά χρόνια. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, δημιούργησε τη δική του χρηματοοικονομική εταιρεία. Η γνωριμία του με τη Μαρίνα Κοκοτού ήταν μοιραία, «καρμική», γι’ αυτό και ο έρωτας ανάμεσά τους υπήρξε κεραυνοβόλος.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και old money έμοιαζαν ως τα τέλεια συστατικά ενός ωραίου, μοντέρνου -και αληθινού- παραμυθιού. Ο γάμος έγινε το 2006, ήταν το κοσμικό γεγονός της εποχής και έμεινε ψηλά στη θεματολογία του σχετικού κους-κους επί μήνες. Σύσσωμη η επιχειρηματική αφρόκρεμα ήταν καλεσμένη στο τριήμερο γλέντι που δόθηκε στα ξενοδοχεία της οικογένειας στην Κρήτη. Οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Κανελλόπουλου, Θανόπουλου, Βασιλάκη ήταν εκεί μεταξύ πολλών άλλων επιφανών, όπως η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, αφού κουμπάρα στο μυστήριο ήταν η Αλεξία, κόρη του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας. Το νυφικό είχε επιμεληθεί η Σήλια Κριθαριώτη, η οποία παρέστη στον γάμο μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Τσάκο.



Ο Ηλίας Κοκοτός με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος τραγούδησε στον γάμο της Μαρίνας


Απ’ αυτή τη μεγαλόπρεπη τελετή που είχε μονοπωλήσει τις κοσμικές σελίδες των περιοδικών (χαρακτηριστικά, το περιοδικό «Hello!» είχε κάνει εξασέλιδο αφιέρωμα) δεν έλειψαν οι φωτογραφικές λεπτομέρειες που αποτύπωναν την πολυτέλεια και το εντυπωσιακό σκηνικό που έγινε το φόντο της κοινής τους ζωής.

Το art de la table, η εξαιρετικού γούστου διακόσμηση και οι γκουρμέ γεύσεις που είχαν επιμεληθεί με εξαιρετική μαεστρία οι top σεφ του «Elounda Peninsula» πρωταγωνίστησαν στα στιγμιότυπα, όπως βέβαια και κάποιες λαμπερές προσωπικότητες. Στη λίστα των καλεσμένων συμπεριλαμβάνονταν ονόματα όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς, στενός φίλος του αδελφού της Μαρίνας, Ηλία. Μάλιστα, γνωστός συνθέτης έγραψε τραγούδι ειδικά για την περίσταση, το οποίο και τραγούδησε εκείνο το βράδι στους νεόνυμφους ο Σάκης Ρουβάς. Το κομμάτι που είχε τον τίτλο «Ο,τι ονειρευόμουν» αποτύπωνε πλήρως την ευτυχία εκείνης της εποχής. Μια ευτυχία, όμως, με ημερομηνία λήξης...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης