Εύα Αντωνοπούλου: «Στο πρώτο δελτίο νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή»

Εύα Αντωνοπούλου: «Στο πρώτο δελτίο νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή»

Το ξαφνικό κόψιμο του «Live», η αντικαταστάτρια Αννα Δρούζα, η ανάληψη του κεντρικού δελτίου του Σαββατοκύριακου, η αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου, ο συμπαρουσιαστής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το μεγάλο «ευχαριστώ» και ο κρυφός γάμος στη Νέα Υόρκη. Η Εύα Αντωνοπούλου στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη νέα της ζωή

Εύα Αντωνοπούλου: «Στο πρώτο δελτίο νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή»
Πρωτομαγιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Με πολύ ήλιο, πολλή θάλασσα, πολλές αναμνήσεις, πολλά σχέδια, πολλά γέλια και με μία Εύα που εδώ και χρόνια αρνείται σθεναρά να υποπέσει στην αμαρτία του να υποδυθεί μια άλλη από εκείνη που πραγματικά είναι.  

- Θα ήθελα να γυρίσουμε τον χρόνο στη μέρα που σου ανακοινώθηκε ότι σταματάει η ενημερωτική εκπομπή «Live» την οποία παρουσίαζες για τρεις σεζόν. Πώς αισθάνθηκες;
Κλείσιμο
Επειδή με τη διοίκηση του καναλιού αλλά και τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη συζητούσαμε μήνες τη μετάβασή μου στο δελτίο ειδήσεων δεν ήταν κάτι που μου ήρθε ξαφνικό. Ηταν κάτι που ούτως ή άλλως με ενδιέφερε και μένα πάρα πολύ! Την πρώτη φορά που με ενημέρωσαν για τις αλλαγές ένιωσα μια μικρή στεναχώρια, όπως νιώθεις πάντα σε κάθε χωρισμό. Hταν ούτως ή αλλώς μια εκπομπή που την είχε αγαπήσει ο κόσμος αλλά και όλοι εμείς που τη δουλεύαμε, γιατί μην ξεχνάς ότι τη χτίσαμε βήμα-βήμα αυτή τη ζώνη. Hταν όμως ένας κύκλος που τελείωσε πολύ όμορφα και πολύ γλυκά. Το «Live» ήταν, είναι και θα είναι για μένα ένα χρυσό βραχιόλι που δεν θα βγάλω ποτέ.

- Την αντικαταστάτριά σου, την Αννα Δρούζα, πώς την είδες; Στην τελευταία μου εκπομπή, όταν αποχαιρέτησα τους τηλεθεατές, την καλοσώρισα on air και της ευχήθηκα τα καλύτερα. Από κει και ύστερα δεν μου πέφτει λόγος. Πιστεύω ότι οι τηλεθεατές γνωρίζουν την Αννα Δρούζα και έχουν σχηματισμένη άποψη για το πρόσωπό της.

- Το βεβιασμένο κόψιμο της εκπομπής της ήταν, πάντως, πρωτοφανές στα τηλεοπτικά χρονικά. Ηταν κάτι το οποίο σίγουρα δεν το περίμενε κανείς, αλλά από την άλλη είναι βέβαιο ότι για να ληφθεί αυτή η απόφαση θα υπήρχαν πολύ σοβαροί λόγοι.
«Παντρεύτηκα κρυφά στη Νέα Υόρκη για να γλιτώσω τις φίλες μου από ραψίματα και από περιττά έξοδα! (γέλια) Τον γάμο μου έτσι τον φανταζόμουν πάντα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Εγώ και ο άντρας της ζωής μου κάπου μακριά, μόνο οι δυο μας»
- Οταν σου πρότειναν το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου είχες κάποιον ενδοιασμό; Δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό διότι ήταν κάτι που με ενδιέφερε καιρό. Ούτως ή άλλως, η πρώτη ώρα του «Live» ήταν στην ουσία ένα διευρυμένο δελτίο. Είχα όμως και έχω μία πάρα πολύ μεγάλη αίσθηση ευθύνης.

- Ποιοι είναι για σένα οι πιο αξιόλογοι άνδρες δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ; Ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Βασίλης Λυριτζής οι οποίοι, πέραν του ότι είναι εξαίρετοι δημοσιογράφοι, στηρίζουν χωρίς κόμπλεξ τα νέα παιδιά. Δεν θα ξεχάσω πόσο με βοήθησαν όταν βρέθηκα στην εκπομπή τους για την παρουσίαση του πρωινού δελτίου. Επίσης, υποκλίνομαι στον μαχητή Γιώργο Αυτιά, τον οποίο σε όποια ζώνη κι αν τον βάλεις κάνει ρεκόρ τηλεθέασης.

- Θέλω να περάσουμε λίγο στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Κωνσταντίνος Μπογδάνος». Με τον Κωνσταντίνο ήμασταν συμπαρουσιαστές για δύο χρόνια και είναι πραγματικά μοναδικός. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για εκείνον. Αν και είμαστε τελείως διαφορετικοί, είχαμε βρει έναν κώδικα συνεργασίας. Εχει πολλή πλάκα, κάποιες στιγμές παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά, κάποιες άλλες όχι, κι εκεί τελικά είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις.



- Το «παίζει» και λίγο; Καθόλου. Ετσι ακριβώς όπως τον βλέπεις στην τηλεόραση ή τον ακούς στο ραδιόφωνο είναι και στην αίθουσα σύνταξης ή στο καφέ του καναλιού. Δεν υποδύεται κάτι το διαφορετικό από αυτό που είναι.

- Πώς κρίνεις την αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου από τον ΣΚΑΪ; Σίγουρα ήταν μια πολύ εποικοδομητική και πολύ δυνατή συνεργασία και για τις δύο πλευρές και για να κοπεί προφανώς θα υπήρξε κάποια σημαντική διαφωνία ανάμεσά τους. Αυτή τη στιγμή ένας πολύ αξιόλογος συνάδελφος, ο Σπύρος Μάλλης, έχει αναλάβει την εκπομπή, ενώ πιστεύω ότι και ο Νίκος Ευαγγελάτος θα βρει μια νέα τηλεοπτική στέγη.

- Για έναν δημοσιογράφο είναι προτιμότερο να αλλάζει τηλεοπτικές εστίες ή να παραμένει στην ίδια; Και στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή μου είμαι τύπος των μακροχρόνιων σχέσεων και μου αρέσει η σταθερότητα και όχι οι αλλαγές. Από κει και ύστερα αν κάπου δεν περνάω καλά και αν ο άλλος δεν με εκτιμά όσο τον εκτιμώ, τότε είμαι υπέρ των αλλαγών.

- Τι κάνει ένα δελτίο πρώτο σε τηλεθέαση; Στις εποχές που διανύουμε, ένα δελτίο το κάνουν πρώτο σε τηλεθέαση η αξιοπιστία του ρεπορτάζ, η ταχύτητα, ο όγκος των πληροφοριών και η καλή εικόνα.

- Ως πρωτάρα στον τομέα των ειδήσεων, υπήρξε κάποια δύσκολη στιγμή που πήγες να τα χάσεις; Οχι. Υπήρξε μόνο πάρα πολύ τρακ στο πρώτο δελτίο, τόσο που νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνου του δελτίου είχα την αίσθηση ότι άκουγα τους χτύπους της καρδιάς μου και ότι μαζί μου τους άκουγε ολόκληρη η Ελλάδα. Η ευθύνη και το βάρος του κεντρικού δελτίου ήταν εκείνη την ημέρα πολύ ισχυρότερα από την εμπειρία μου.

- Οταν πήρες αυτή τη θέση υπήρξαν τα γνωστά, κακοπροαίρετα σχόλια από τη δημοσιογραφική πιάτσα; Φυσικά και υπήρξαν! Ωστόσο, τα κακοπροαίρετα σχόλια και τα όποια πισώπλατα «μαχαιρώματα» είναι δύο πεδία που πλέον δεν με αφορούν στο παραμικρό. Και τα δύο ανήκουν στη σφαίρα του απόλυτου τίποτα συντροφιά με τους ανθρώπους που τα επιχειρούν. Δυστυχώς, στην πιάτσα μας, όπως λες, είτε κάνεις καλό είτε κάνεις κακό, είτε είσαι καταπληκτική είτε δεν βλέπεσαι, είτε κάνεις συνεχώς λάθη είτε τα κάνεις όλα σωστά, κάποιες γλώσσες θα βρούνε πάντα κάτι να πούνε. Και η μόνη λύση απέναντι σε όλες αυτές τις γλώσσες είναι να κλείνεις τα αυτιά σου και να προχωράς μπροστά.



- Θα συμμετείχες στο DWTS, στο YFSF ή στο J2US; Αν και τα παρακολουθώ ως τηλεθεάτρια, δεν με ενδιαφέρει να πάω. Ισως και γι’ αυτό δεν μου έχει γίνει κάποια σχετική πρόταση. Νομίζω ότι δεν με αφορούν, όπως ακριβώς δεν τους αφορώ κι εγώ. Προτιμώ να τραγουδάω και να χορεύω με τους φίλους μου.

- Είσαι πολύ καλή ωστόσο στις μιμήσεις… Αυτό αληθεύει! Ημουν πολύ καλή στην παντομίμα στο σχολείο. Χωρίς πλάκα τώρα, δεν θα πήγαινα όχι επειδή σνομπάρω τα εν λόγω σόου, αλλά επειδή ως ιδιοσυγκρασία δεν μου ταιριάζουν αυτού του είδους οι επαγγελματικές στρατηγικές, ούτε κι αυτού του τύπου η δημοσιότητα.

- Υπάρχει κάποια είδηση που θα αρνιόσουν από άποψη να εκφωνήσεις; Επειδή πιστεύω σε μια ενημέρωση αξιόπιστη και συνεπή, που στηρίζεται στο έγκυρο ρεπορτάζ, δεν θα εκφωνούσα μια είδηση κατευθυνόμενη που θα μου επέβαλαν. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ένα δελτίο είναι συλλογική δουλειά, όπου ο λόγος δεν ανήκει μόνο στον δημοσιογράφο-παρουσιαστή. Από κει και ύστερα, δεν θα ήθελα να εκφωνώ ειδήσεις και γεγονότα που έχουν να κάνουν με την προώθηση -άμεση ή έμμεση- ακροδεξιών δράσεων ή εγκληματικών οργανώσεων. Είναι κάτι που είναι πολύ κόντρα στη φύση και στις αρχές μου.

- Ποια είναι η άποψή σου για τον Σταύρο Θεοδωράκη και για το «Ποτάμι»; Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανήκει στους δημοσιογράφους που μου άρεσαν πάρα πολύ. Ως πολιτικό, τώρα, νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Ας αφήσουμε τον καιρό να δείξει κι ας μην προτρέχουμε στις κρίσεις μας. Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές συνεργασίες.

- Γιατί έκανες ξαφνικό και κρυφό γάμο στη Νέα Υόρκη; Για να γλιτώσω τις φίλες μου από ραψίματα και περιττά έξοδα! (γέλια) Τον γάμο μου έτσι τον φανταζόμουν πάντα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Εγώ και ο άντρας της ζωής μου κάπου μακριά, μόνο οι δυο μας.

- Τι έχει ο σύζυγός σου και υπερίσχυσε έναντι των άλλων υποψήφιων γαμπρών; Οσο κοινότοπο κι αν ακουστεί αυτό, ο Παναγιώτης είναι το άλλο μου μισό. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι θέλω να κάνω οικογένεια με αυτόν τον άνθρωπο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης