Η «θεά Αφροδίτη» ψάχνει τον αιώνιο έρωτα

Η «θεά Αφροδίτη» ψάχνει τον αιώνιο έρωτα

Με το «Dancing with the stars» να κλείνει αισίως τον τέταρτο κύκλο του, η περσινή νικήτρια του σόου και φετινή παρουσιάστρια του Green Room έχει ήδη περάσει στον επόμενο ρόλο της - και μάλιστα διπλό: θεά Αφροδίτη, αλλά και αμαζόνα Πενθεσίλεια στο θεατρικό έργο «Τρωικός Πόλεμος», η Ντορέττα Παπαδημητρίου έχει κάθε λόγο να βάζει θετικό πρόσημο στον απολογισμό της καριέρας αλλά και της ζωής της

Η «θεά Αφροδίτη» ψάχνει τον αιώνιο έρωτα
Ευλύγιστη σαν λάστιχο, γυμνασμένη και θηλυκή ταυτόχρονα, η Ντορέττα Παπαδημητρίου δείχνει να διανύει την καλύτερη φάση της. Μετά τις διθυραμβικές κριτικές που ακολούθησαν για τις χορευτικές της ικανότητες πέρυσι, φέτος ήρθαν και εκείνες για την άνετη παρουσίαση στο Green Room του δημοφιλούς σόου. Πάντα όμως παραμένει ηθοποιός και κυρίως μητέρα, που προσπαθεί να βρει, ως είθισται σε περιπτώσεις σαν τη δική της, τη χρυσή τομή ανάμεσα στην προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική εξέλιξη. Αποστολή ακόμα πιο δύσκολη όχι μόνο ως διαζευγμένη που θέλει να προστατέψει τα παιδιά της από τον βομβαρδισμό των δημοσιευμάτων, αλλά και ως αιώνια γυναίκα που παραμένει υπέρμαχος του έρωτα και της συντροφικότητας.

- Τι εντυπώσεις σού άφησε το φετινό DWTS;

Κλείσιμο
Πέρασα πολύ ωραία, ήμουν χαρούμενη γιατί ήμουν για δεύτερη χρονιά στο DWTS, ένα πρόγραμμα που αγάπησα πολύ. Εκτός του ότι κέρδισα πέρυσι, έζησα πολύ δυνατές στιγμές και μου άρεσε ο νέος μου ρόλος ως παρουσιάστρια στο Green Room. Μου άρεσε που αυτοσχεδίαζα και ήμουν σε συνεχή εγρήγορση. Αυτή η αδρεναλίνη του live μού ταιριάζει. Eίμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι αλλαγές και δεν τις φοβάμαι. Εχω περπατήσει στη ζωή μου σε διαφορετικούς δρόμους και αυτό ήταν κάτι πολύ καινούριο και ευτυχώς πήγε καλά.

- Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στο «Dancing» ως διαγωνιζόμενη σε ξεμπλόκαρε ως γυναίκα; Σου κατέρριψε κάποια ταμπού;

Με τον χορό ανακαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου και σου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστείς με διαφορετικό τρόπο. Ανακαλύπτεις μέσα σου εκφραστικά εργαλεία που μέχρι τότε δεν σου είχε δοθεί η ευκαιρία να βρεις. Εμαθα να εκφράζομαι χορεύοντας και να βιώνω συναισθήματα ανάλογα με τη μουσική και τον χορό. Το «Dancing» ήταν μια ευκαιρία να φανεί καλύτερα ποιος είναι ο άνθρωπος Ντορέττα. Δεν ξέρω αν άλλαξα ψυχοσύνθεση, μάλλον όμως αισθάνθηκα πιο ελεύθερη και άφησα να βγει έξω η πραγματική Ντορέττα, χωρίς να φοβάμαι τον εαυτό μου.

- Τώρα που τελείωσε το «Dancing» θεωρείς ότι υπήρξε κάποια άδικη αποχώρηση; Ποια ήταν αλήθεια τα δικά σου προγνωστικά για την τελική τριάδα;

Μέχρι να φύγει η Ευαγγελία Αραβανή έλεγα ότι βλέπω στα τελικά live την Κλέλια Πανταζή, τον Ησαΐα Ματιάμπα, την Κατερίνα Στικούδη, τον Μιχάλη Μουρούτσο και την Ευαγγελία. Από την ώρα όμως που έφυγε η Ευαγγελία σταμάτησα να κάνω προγνωστικά γιατί δεν περίμενα να φύγει τόσο γρήγορα. Αν και χορευτικά ήταν πολύ καλή, ο κόσμος αποφάσισε να φύγει. Οπότε τα προγνωστικά περισσεύουν.

- Πώς είδες τη νίκη του Ησαΐα Ματιάμπα;

Για μένα νικητής δεν είναι μόνο ο Ησαΐας αλλά και η Κατερίνα Στικούδη. Από κει και πέρα, εφόσον το κοινό επέλεξε τον Ησαΐα, η νίκη του είναι δίκαιη. Σημειωτέον ότι για τον άντρα είναι πιο δύσκολο γιατί, εκτός του ότι πρέπει να μάθει τα βήματά του και να είναι εκφραστικός, συγχρόνως πρέπει να μάθει να κρατάει την ντάμα του και να κάνει τα lifts. Ο Ησαΐας μεταμορφώθηκε ψυχολογικά, σωματικά και εκφραστικά και άξιζε τη νίκη.

- Πώς κρίνεις τη Δούκισσα Νομικού ως παρουσιάστρια; Θεωρείς ότι την αδίκησαν κάποιες κριτικές;

Για τη Δούκισσα ακούστηκαν πολλά πριν ξεκινήσει, αλλά όταν άρχισε το σόου έκλεισε πολλά στόματα, ενώ έπεισε και πολλούς που ήταν αρνητικά προκατειλημμένοι. Η Δούκισσα ήταν πολύ καλή από την αρχή και σε κάθε live βελτιωνόταν και λυνόταν περισσότερο. Θεωρώ επίσης άκυρο να συγκρίνεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι για την ίδια δουλειά δεν μπορεί να είναι εξίσου καλοί δύο άνθρωποι με τον τρόπο τους. Και η Δούκισσα έκανε πολύ καλή δουλειά.

- Εχετε γίνει φίλες;

Ναι, είμαστε φίλες και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

- Φέτος μάλιστα συνεργάζεστε και στην παράσταση «Τρωικός Πόλεμος» στο «Παλλάς» όπου κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο. Πώς ήταν στις πρόβες;

Είναι ευτυχές γεγονός που με τη Δούκισσα συνεχίζουμε μαζί, αν και σε κάτι πολύ διαφορετικό. Τώρα έχουν αντιστραφεί κάπως οι ρόλοι μας, γιατί στο «Dancing» ήμουν εγώ η πρωτάρα και είχα την υποστήριξή της, ενώ τώρα η Δούκισσα είναι η πρωτάρα και έχει τη δική μου υποστήριξη. Είναι πολύ καλή, εργατική και τέλεια για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης. Για την πρόζα δουλεύει πολύ και η σκηνοθέτις Σοφία Σπυράτου, η οποία την έχει καθοδηγήσει και είμαι πολύ περήφανη γιατί τα έχει καταφέρει.

- Μίλησέ μας για τον ρόλο σου στον «Τρωικό Πόλεμο».

Υποδύομαι τη θεά Αφροδίτη και τη βασίλισσα των Αμαζόνων, την Πενθεσίλεια, ένας ρόλος που απαιτεί χορό και πολλά ακροβατικά στη σκηνή της μάχης με τον Αχιλλέα. Αυτό που ήταν πρωτόγνωρο για μένα ήταν να κάνω ακροβατικά και παράλληλα να παίζω και πρόζα.

- Τι ξεχωριστό θα δούμε στην παράσταση;

Είναι μια υπερπαραγωγή με μοναδικά σκηνικά, υπέροχα κοστούμια και ένα καστ από 20 ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιώργος Νούσης, η Δούκισσα Νομικού, ο Νικόλας Καραγκιαούρης κ.ά. Επειδή είμαστε όλοι νέοι έχουμε δέσει ως ομάδα, αν και οι μόνοι που ήξερα από τους συντελεστές ήταν ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Δούκισσα και ο Μάξιμος, ενώ με τους υπόλοιπους γνωριστήκαμε στις πρόβες.

- Πόσο εύκολο είναι να παίζεις, όπως έχει γραφτεί, μαζί με έναν πρώην σύντροφό σου, τον Αντίνοο Αλμπάνη;

Ποτέ δεν έχω επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τέτοια δημοσιεύματα και γενικότερα δεν σχολιάζω. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για την προσωπική μου ζωή. Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ ευχάριστο να βρίσκεσαι στη σκηνή με άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζεσαι χρόνια, έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν και ξέρει ο ένας τους κώδικες επικοινωνίας του άλλου.

- Αυτή την περίοδο έχεις κάνεις focus στη δουλειά σου και έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική σου ζωή;

Την προσωπική μου ζωή, συνειδητά τουλάχιστον, δεν την έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα. Αντιθέτως, της δίνω ιδιαίτερη σημασία. Απλώς έτυχε αυτή την περίοδο να έχω πολλή δουλειά και να μη μένει χρόνος για άλλα πράγματα.

- Ισχύει στην περίπτωσή σου ότι επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή δεν συνάδουν;

Είναι δύσκολο να συγχρονιστούν. Οι δικές μου εμπειρίες τουλάχιστον μου έχουν δείξει ότι ή η δουλειά θα πηγαίνει καλά ή η προσωπική ζωή. Αλλά ως αιώνια ρομαντική και θετικός άνθρωπος, δεν θα εγκαταλείψω το όνειρο ότι αυτά τα δύο κάποτε μπορούν να συγχρονιστούν.
 
- Τι αναζητάς στην προσωπική σου ζωή;

Είμαι πολύ ρομαντική και ας μη μου φαίνεται. Θέλω την τέλεια σχέση. Αμοιβαία αγάπη, πάθος, συντροφικότητα, ομαδικότητα, να είμαστε ως ζευγάρι μια γροθιά. Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα. Δεν μου αρέσει να έχω μια ακόμη σχέση. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θέλω να το ζήσω. Ασχετα αν έχει ευοδωθεί ή όχι, το έχω ζήσει στο παρελθόν. Τώρα το θέλω και σε διάρκεια. Να κρατήσει για πάντα.
 
- Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο ενός ακόμα γάμου;

Αν βρω τον ιδανικό σύντροφο και είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτόν ο γάμος, ενδεχομένως να το κάνω. Προσωπικά όμως δεν έχω την ανάγκη να παντρευτώ ξανά.

- Θεωρείς καλό που παντρεύτηκες μικρή;

Ναι, γιατί ήταν μια σωστή απόφαση και έχω αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά τα οποία λατρεύω. Θα έκανα δε ακριβώς το ίδιο και σήμερα. Οταν αποφασίζει κάποιος να παντρευτεί δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά να αισθάνεται καλά και γεμάτος.

- Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί μια αναγνωρίσιμη μητέρα δύο παιδιών αυτά που γράφονται για την προσωπική της ζωή;

Οσον αφορά εμένα, η μεγάλη προβολή ήρθε με το «Dancing». Προσπαθώ, όμως, να αφήνω τα παιδιά μου έξω από αυτό τον ντόρο. Δεν συζητάω μαζί τους για τη δουλειά, δεν βλέπουν τις εκπομπές όπου εμφανίζομαι, δεν διαβάζουν τα περιοδικά όπου δίνω συνεντεύξεις. Τώρα, αν τυχαίνει να είμαι μαζί τους και να με σταματάνε στον δρόμο, εκείνα εύλογα διερωτώνται τον λόγο, οπότε τους εξηγώ ότι έχει να κάνει με την εκπομπή. Επίσης δεν θέλω ούτε να φωτογραφίζονται, ούτε να εμφανίζονται σε εκπομπές. Για παράδειγμα πέρυσι, αν και μου το ζητούσαν, δεν τα πήρα ποτέ μαζί μου στα live του «Dancing». Επειδή είμαι χωρισμένη νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη να τα προστατεύω γενικά αλλά και ειδικά από τη δημοσιότητα. Είναι τεράστια η ευθύνη μου σε σχέση με την προσωπική μου ζωή το να βγαίνω να μιλάω δημόσια για έναν σύντροφό μου που ακόμα δεν ξέρουν τα παιδιά μου. Δεν έχω διάθεση για κρυφτούλι, από την άλλη ωστόσο δεν είμαι από τις γυναίκες που μιλάνε για τα προσωπικά τους αλλά από κείνες που τα προστατεύουν. Και δεν σου κρύβω ότι αντιμετωπίζω με φόβο το ενδεχόμενο να γνωρίσω στα παιδιά μου έναν νέο σύντροφο.

- Πώς αντιμετωπίζεις τη σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο του πρώην συζύγου σου Κώστα Πηλαδάκη;
Είναι ένα θέμα στο οποίο δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Ο ίδιος άλλωστε εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο καταρρίπτει τις καταγγελίες για χρέη που του προσάπτουν. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μας είμαστε πολύ περήφανοι για τον Κώστα. Τόσο για την ποιότητά του ως ανθρώπου όσο και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις.

- Υπήρξε κάποια στιγμή στην επαγγελματική σου πορεία που απογοητεύτηκες και σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

Υπήρξε ένα διάστημα που τα πράγματα δεν κυλούσαν στην επαγγελματική μου ζωή όπως επιθυμούσα, αλλά δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Στο ξεκίνημά μου, όταν άρχισα να γίνομαι αναγνωρίσιμη, παντρεύτηκα, έφυγα από τη δουλειά και έκανα δύο παιδιά. Η επιστροφή μου ήταν δύσκολη. Γίνονταν όλα με δυσκολία, αλλά μέσα μου ένιωθα ότι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και τελικά είχα δίκιο. Οταν επέστρεψα στη δουλειά είχε ήδη αρχίσει η κρίση, οπότε είχα διπλό βαθμό δυσκολίας. Και ακόμα έχω πολύ δρόμο. Δεν θεωρώ ότι έχω φτάσει κάπου. Μπορεί σήμερα να έχω δουλειά, αλλά για το αύριο είναι όλα ρευστά. Το χειρότερο που συμβαίνει στις μέρες μας είναι ότι μόλις ξεκινάει ένα πρότζεκτ ύστερα από λίγο καιρό παγώνει. Ειδικά φέτος αυτό ακούω συνέχεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης