Έλενα Παπαβασιλείου: «Δεν ερωτεύομαι εύκολα!»

Έλενα Παπαβασιλείου: «Δεν ερωτεύομαι εύκολα!»

Σε νέα σχέση με παλιό της συμμαθητή, έχοντας ολοκληρώσει τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις στην Κύπρο και με την επιθυμία να επιστρέψει στην τηλεόραση, η Έλενα κάνει ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε και, σαν γνήσια Aιγόκερως, βάζει νέους στόχους.

Έλενα Παπαβασιλείου: «Δεν ερωτεύομαι εύκολα!»
Απόγευμα Δευτέρας με σύμμαχο τον καιρό, που ακόμη δεν έχει δείξει τις βροχερές διαθέσεις του, πίνουμε καφέ με την Έλενα Παπαβασιλείου στην Κηφισιά. 
Η ηρεμία που διακρίνω στο πρόσωπό της με κάνει να αναρωτηθώ αν η αποχή από το ανταγωνιστικό περιβάλλον της τηλεόρασης άλλαξε την κοσμοθεωρία της.

Κλείσιμο


«Ουσιαστικά απέχω δύο μήνες από την τηλεόραση, καθώς πέρσι συμμετείχα στο Dancing With the Stars, όπου πέρασα υπέροχα, ενώ φέτος παρουσίαζα τα κυπριακά καλλιστεία. Πάντως, έχω βρει την υγειά μου και άλλαξα πολύ. Έχω καταλάβει πως δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά. Αυτό το διάστημα βρήκα τις ισορροπίες μου. Παλαιότερα είχα άγχος για το τι θα πει ο κόσμος, δεν άφηνα ελεύθερο τον εαυτό μου, ήμουν σφιγμένη. Επίσης, έμαθα να αγκαλιάζω ό,τι μου συμβαίνει, να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, γιατί έτσι φτάνεις πιο κοντά στην ευτυχία. Νιώθω πως τώρα θα μπορούσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην τηλεόραση και θα ήμουν πολύ καλύτερη». Παραδέχεται πως έχει αρχίσει να της λείπει η μικρή οθόνη; «Εννοείται πως θα ήθελα να κάνω τηλεόραση, αλλά δεν θα έκανα το οτιδήποτε για να επιστρέψω. Μου έχουν προτείνει πράγματα, αλλά αρνήθηκα γιατί θέλω να καταπιάνομαι με ό,τι με εκφράζει. Μου έχει λείψει να είμαι δημιουργική και η επαφή με τον κόσμο» απαντάει. Όσο για τα τηλεοπτικά πρότζεκτ που συζητά, η Έλενα έχει αποκτήσει μια πολύ ρεαλιστική αντιμετώπιση. «Από τις συζητήσεις έχω κουραστεί» λέει και γελάει. «Η αλήθεια είναι πως συζητάω δύο προτάσεις από το καλοκαίρι, αλλά λόγω της κρίσης όλο το σύστημα είναι πιο φοβισμένο. Για μένα δεν έχει σημασία τι συζητάς. Σημασία έχει μόνο τι τελικά γίνεται» αναφέρει.

Γυρίζω το χρόνο πίσω, τότε που δήλωσε συμμετοχή στο talent show TV-Stars Παρουσιάστε και εξέπληξε το στενό της περιβάλλον. «Κι όμως, η πρώτη τηλεοπτική μου εμπειρία δεν ήταν στο παιχνίδι. Λίγο νωρίτερα δούλευα στο πρωινό που παρουσίαζε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και συνεργαζόμουν με τον Νότη Χριστοδούλου στο ένθετο της διακόσμησης που φτιάχναμε τα σπίτια των τηλεθεατών» θυμάται. «Η συμμετοχή μου στο παιχνίδι ήταν μια ώριμη απόφαση, γιατί ήθελα να δω αν κάνω για τη συγκεκριμένη δουλειά. Για να προχωρήσεις χρειάζεται και η αναγνωρισιμότητα, οπότε το θεώρησα ως ευκαιρία» λέει.



Και μπορεί να έφτασε μέχρι τον τελικό, όμως δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. «Δεν με πείραξε που δεν σήκωσα την κούπα. Όχι ότι δεν θέλω τις κούπες, αλλά δεν είναι οπωσδήποτε οι νικητές αυτοί που κάνουν τη μεγαλύτερη καριέρα. Είχα την τύχη να με αγκαλιάσει ο κόσμος και να κάνω σημαντικές δουλειές. Για μένα αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση...».

Παλιοί συνεργάτες
Μια από τις συνεργασίες που ξεχωρίζει είναι αυτή στο ραδιόφωνο με τον Βαγγέλη Περρή. «Μεγάλο σχολείο. Ήταν από τις καλύτερές μου συνεργασίες και τον αγαπάω πολύ. Έχει το χάρισμα να αναδεικνύει τα καλά σου σημεία και αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Το τονίζω» υποστηρίζει.



Αυτό σημαίνει πως έχει καεί από συνεργασίες; «Δεν μπορούμε να ταιριάξουμε με όλους, γι’ αυτό εκτιμάς το καλό περισσότερο» παραδέχεται. Πρόσφατα, η Ναταλία Γερμανού, στην ομάδα της οποίας η Έλενα βρέθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές, δήλωσε πως η Έλενα έχει πολλά χιλιόμετρα να διανύσει για να γίνει κεντρική παρουσιάστρια. Τη στενοχώρησε η συγκεκριμένη δήλωση; «Σέβομαι τους ανθρώπους που είναι περισσότερα χρόνια στο χώρο. Κάποτε στενοχωριόμουν και έδινα σημασία σε ό,τι έλεγε ο καθένας, όμως πλέον έχω μάθει να φιλτράρω αυτά που ακούω» λέει.

Προσωπικά δεδομένα

«Τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δεν τα περιμένεις» λένε και φαίνεται πως αυτό ακριβώς συνέβη στην προσωπική ζωή της Έλενας Παπαβασιλείου. Ένα απόγευμα του Οκτώβρη, μια φίλη της επέμενε να βγουν για ποτό, όμως εκείνη αρνιόταν πεισματικά, προτιμούσε να μείνει σπίτι. Με τα πολλά, πείστηκε και η βραδιά επιφύλασσε μια απρόσμενη έκπληξη, καθώς εκείνο το βράδυ η Έλενα συνάντησε τυχαία ένα φίλο από τα μαθητικά της χρόνια. Η σχέση της με τον Σταμάτη Κώνστα παρέμεινε μυστική, μέχρι που ο φωτογραφικός φακός, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, συνέλαβε το ζευγάρι στην Αράχοβα. «Αυτές οι φωτογραφίες βγήκαν άθελά μου, όμως έχω αποφασίσει να ζω τη ζωή μου» δηλώνει. «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, δεν φανταζόμουν ότι έπειτα από χρόνια θα βγαίναμε και μαζί. Είναι ωραίο. Δημιουργεί μια ευχάριστη οικειότητα και έχεις κοινά σημεία αναφοράς. Επειδή τον εκτιμούσα πολύ ως άνθρωπο βοήθησε στο να τον αφήσω να με πλησιάσει. Ακόμη ξαφνιάζομαι...» λέει με παιδικό χαμόγελο. Και της αρέσει που εκείνος δεν ανήκει στο χώρο της showbiz. «Αλλιώς πέφτεις στην παγίδα να συζητάς μόνο για δουλειά» λέει.



Όσο για τα χαρακτηριστικά που την κερδίζουν σε έναν άντρα, είναι πολύ ξεκάθαρη: «Δεν εμπιστεύομαι καθόλου εύκολα και χρειάζομαι χρόνο. Θέλω να αισθάνομαι πως ο άντρας πατάει στα πόδια του, ξέρει τι θέλει από τη ζωή, μπορεί να διεκδικήσει την καρδιά, την ψυχή και το σώμα μου, να δώσει αγάπη, να δημιουργεί ασφάλεια, να γελάμε. Είναι σημαντικό να βγάζει ο ένας τα καλά στοιχεία του άλλου» ομολογεί. Παρ’ όλα αυτά, η δημιουργία οικογένειας δεν είναι μέσα στα σχέδιά της. «Αυτή τη στιγμή καθόλου. Μου αρέσει ο θεσμός της οικογένειας και είμαι δεμένη με την οικογένειά μου. Αν μου το βγάλει κάποιος έντονα και νιώσω αυτή την ασφάλεια και εμπιστοσύνη, μόνο τότε θα το κάνω».

Όσο για το κεφάλαιο «παιδί», στην περίπτωσή της δεν ισχύει το ξαφνικό χτύπημα του βιολογικού ρολογιού. «Όσο το θέλω τόσο το φοβάμαι. Αυτό δεν γίνεται ξαφνικά. Θα ήθελα το παιδί μου να είναι η φυσική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα, που θα επισφραγιστεί με ένα πλάσμα που θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της αγάπης» εκμυστηρεύεται.



Ως γνήσια Αιγόκερως, η Έλενα χρειάζεται τη σταθερότητα στη ζωή της. «Θέλω να πιστεύω στο “για πάντα”. Παλαιότερα έκανα λάθη, γιατί ήμουν απόλυτη και, αν με χαλούσε κάτι σε μια σχέση, έφευγα. Τώρα έχω συνειδητοποιήσει πως πρέπει να βρεις τον άνθρωπο που θεωρείς ιδανικό και μαζί να χτίσετε την τέλεια σχέση. Θέλει δουλειά. Και είναι στο χέρι μας να μείνουμε ερωτευμένοι για πάντα με τον άνθρωπό μας».

Τι είναι αυτό που την κάνει να δώσει τέλος σε μια σχέση; «Δεν έχω φύγει από σχέση γιατί τελείωσε ο έρωτας ούτε γιατί άρχισα να βαριέμαι, αλλά επειδή αισθανόμουν ότι δεν ήταν αυτό που με έκανε ευτυχισμένη. Όταν κάτι αρχίζει να σε στενοχωρεί πολύ και δεν υπάρχει λύση, είναι προτιμότερο να φύγεις. Πάντως, έχω ζήσει αρκετή γκρίνια... Έχω φάει πολλή κρεβατομουρμούρα! Επίσης, έχω φύγει από σχέση γιατί είχα δώσει τόσα πολλά, που δεν είχα τι άλλο να δώσω. Έχω φύγει γιατί μου την έσπασε ο σύντροφός μου και δεν ήθελα να δω τη συνέχεια. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα όριά του, μέχρι που θα συναντήσει τον άνθρωπο που θα του τα ανατρέψει όλα» λέει εξηγώντας: «Δεν ερωτεύομαι εύκολα. Για μένα ο έρωτας είναι σοβαρή υπόθεση. Μου αρέσει να νιώθω έντονα και δυνατά συναισθήματα».

Μυστικά ομορφιάς

Η σχέση κάθε γυναίκας με τον καθρέφτη είναι περίεργη, καθώς ο χρόνος που περνάει άλλοτε είναι σύμμαχος κι άλλοτε εχθρός. «Να σου πω την αλήθεια, μέσα μου αισθάνομαι πιο μικρή. Αυτό που με φοβίζει είναι ο θάνατος, γιατί δεν έχω συμβιβαστεί με την ιδέα πως όλα κάποτε τελειώνουν» αναφέρει. Με τον καθρέφτη τι σχέση έχει; «Υπάρχουν φορές που με πιάνουν οι γυναικείες ανασφάλειές μου, αλλά σε γενικές γραμμές έχω καλή σχέση. Σε ό,τι αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Αν κάνεις κάτι με μέτρο, είναι καλό, όμως βλέπω ανθρώπους που εθίζονται και παραμορφώνονται» δηλώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης