Γλυκά επιδόρπια: Και νόστιμα και υγιεινά

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η επιστημονική πρόοδος και η γνώση έχουν κάνει πραγματικότητα την απόλαυση λαχταριστών γλυκών, που είναι σύμφωνα με τις διατροφικές επιταγές του καιρού μας

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη σύγχρονη ζωή, ένα από τα ανατρεπτικά σημεία των καιρών υπέρ μας, είναι ότι τα ανθυγιεινά προϊόντα δεν είναι πλέον τόσο ανθυγιεινά. Αυτοί που σήμερα έχουν περάσει τα 40 θυμούνται ότι όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα αναψυκτικά, τα σνακ, ακόμη και οι τσίχλες, ήσαν κάποτε γεμάτα θερμίδες, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά. Τα πράγματα ξεκίνησαν να αλλάζουν πριν από περίπου δύο δεκαετίες, στην αρχή με τα light προϊόντα, μετά με τα λειτουργικά (αυτά που κάνουν καλό σε συγκεκριμένες παθήσεις π.χ. στη μείωση της χοληστερίνης), μετά με τη στροφή προς τα σπιτικά, την αναγραφή και το διάβασμα των ετικετών από τους καταναλωτές, την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, τη στέβια ή τα άλλα αθώα (ή πιο αθώα) γλυκαντικά. Σήμερα, στην αυγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα είναι δυνατόν και μάλιστα εύκολα σχετικά και να μη στερηθούμε τις γλυκές απολαύσεις, αλλά και να μη φορτωθούμε θερμίδες, λίπος, πάχος. Πλέον, μπορούμε να εντάξουμε τα γλυκά στην καθημερινότητα ή στην εβδομαδιαία ρουτίνα μας χωρίς να πάρουμε βάρος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr