Βρέθηκε ο διακόπτης του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη

Έναν διακόπτη ρύθμισης της όρεξης ανακάλυψαν οι επιστήμονες στον εγκέφαλο και ευελπιστούν σύντομα να μπορούν να «ανοίξουν» ή να «κλείσουν» την όρεξη κατά βούληση

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τρόπο να ρυθμίσουν την περιοχή του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι λειτουργεί ως το κέντρο ελέγχου της όρεξης στέλνοντάς μας μηνύματα πείνας και κορεσμού. Η ρύθμιση της δραστηριότητας σε αυτή την περιοχή ενδεχομένως να επιτρέψει στην ιατρική κοινότητα να βοηθήσει τους ασθενείς που έχουν χάσει την όρεξή τους λόγω νευρικής ανορεξίας ή να «κλείσουν τον διακόπτη της όρεξης» σε εκείνους που τρώνε υπερβολικά.

Πιο αναλυτικά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι ένα τμήμα του συναισθηματικού κέντρου του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, παίρνει τις αποφάσεις που σχετίζονται με τη συναισθηματική όρεξη, τη διαδικασία δηλαδή κατά την οποία τρώμε χωρίς να νιώθουμε πραγματική ανάγκη για φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr