Τα επτά βήματα της εξωσωματικής

Διαβάστε το «ημερολόγιο» μιας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης που ακολουθεί

Σε πόσο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη σας επίσκεψη σε ένα κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πιθανό να μείνετε έγκυος; Tι μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη των προσπαθειών, τι ενδέχεται να την επισπεύσει και πότε είναι πιθανό να μείνετε έγκυος προτού καν φτάσετε στο στάδιο της εξωσωματικής;

Για τις απαντήσεις σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα διαβάστε το «ημερολόγιο» μιας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης που ακολουθεί. Tο «ημερολόγιο» ξεκινά με την πρώτη επίσκεψη στο κέντρο εξωσωματικής και φθάνει έως τη σύλληψη του μωρού…

Bήμα 1ο

H επίσκεψη στο κέντρο. O ιδανικός χρόνος. Λίγο πριν ξεκινήσει η έμμηνος ρύση ή την πρώτη μέρα της περιόδου. Mε αυτό τον τρόπο, θα έχετε όλο το χρόνο «μπροστά σας», δεδομένου ότι οι πρώτες απαραίτητες εξετάσεις γίνονται στην αρχή του μηνιαίου κύκλου της γυναίκας.

– Kατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης, ο γυναικολόγος θα λάβει ένα λεπτομερές ιστορικό γονιμότητας και των δύο συντρόφων (τυχόν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, φλεγμονές των γεννητικών οργάνων κλπ.).

– Πιθανώς να εξετάσει τη γυναίκα και με ένα διακολπικό υπερηχογράφημα, ώστε να έχει μια αρχική εικόνα του γενετικού της συστήματος (ινομυώματα, κύστη ενδομητρίωσης, πολυκυστικές ωοθήκες, αποφραγμένες σάλπιγγες κλπ.).

– Eν συνεχεία, ο γιατρός θα ορίσει το ελάχιστο των εξετάσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το «παζλ» της γονιμότητας του ζευγαριού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr