Πες μου πόσο γρήγορα απαντάς στο κινητό, να σου πω αν είσαι ευτυχισμένος!

Οσοι αντιστέκονται στα γραπτά μηνύματα και τις τηλεφωνικές κλήσεις, ειναι πιο κοινωνικοί και αισιόδοξοι στη ζωή τους

Kι όμως: Όσο αγνοούμε τις κλήσεις στο κινητό μας, τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε.

Αναθεωρώντας παλαιότερες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες, τα κινητά μας βοηθούν να είμαστε πιο κοινωνικοί, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Οχάιο επισημαίνουν ότι, όσοι αντιστέκονται στα γραπτά μηνύματα και τις τηλεφωνικές κλήσεις, ειναι πιο κοινωνικοί και αισιόδοξοι στη ζωή τους.

"Είναι γεγονός πως, όσοι αγνοούν κλήσεις στο κινητό τους και γραπτά μηνύματα, είναι ευτυχισμένοι και λιγότερο αγχωμένοι, αντιθέτως, όσοι αδημονούν να απαντήσουν σε όσους τους καλούν, διακατέχονται από έντονο στρες και έχουν την τάση να απομονώνονται", επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες .

Οι μανιακοί χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν πολύ περισσότερο άγχος, προκύπτει από την έρευνα στην οποία οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά περισσότερων από 500 φοιτητών για να δουν τι χρήση κάνουν σε καθημερινή βάση και πώς επηρεάζεται η ζωή τους από την κινητή τηλεφωνία.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τελικά το κινητό δεν μας φέρνει πιο... κοντά καθώς μας αυξάνει το στρες. Κάθε φορά που κτυπάει το κινητό μας, νιώθουμε ότι είμαστε «υποχρεωμένοι» να βρισκόμαστε μονίμως σε ανοικτή επικοινωνία.

Πολλοί φοιτητές με τις δηλώσεις τους για την σχέση τους με τα κινητά και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας.

«Το κοινωνικό δίκτυο μερικές φορές απλά με κάνει να νιώθω δεμένος στο τηλέφωνό μου. Με κάνει να νιώθω ότι έχω μια άλλη υποχρέωση στη ζωή μου», υποστηρίζει ένας φοιτητής. Ένας άλλος παραπονιέται ότι, το να έχει ένα κινητό τηλέφωνο σημαίνει ότι μπορούν να τον βρουν ανά πάσα στιγμή. Πάντως, η προαναφερθείσα μελέτη έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, τα κινητά τηλέφωνα βοηθούν τους ανθρώπους να γίνουν πιο κοινωνικοί και να νιώθουν λιγότερο απομονωμένοι από τον περίγυρό τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr