Νέα εποχή σε δωρεάν εξετάσεις και θεραπεία για ογκολογικούς ασθενείς – Τι συζητήθηκε στη ΔΕΘ

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου, επεκτείνοντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και δημιουργώντας νέες εξειδικευμένες δομές για ογκολογικούς ασθενείς

Η διαχείριση του καρκίνου στη χώρα μας αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής ατζέντας για την επόμενη τετραετία, όπως παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Σαββατοκύριακο.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για διάφορους τύπους καρκίνου θα συνεχίσουν έως το 2030 με εθνικούς πόρους, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια πολίτες να εντοπίσουν εγκαίρως ευρήματα και να ακολουθήσουν το δρόμο της θεραπείας. Τα προγράμματα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και αναμένεται να συνεχιστούν από το φθινόπωρο αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr