Αντιπηκτικά: Η βιταμίνη που επηρεάζει τη δράση τους – Τι πρέπει να ξέρουμε

Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνη Κ σε συνδυασμό με αντιπηκτικά; Μια διαιτολόγος απαντά

Τα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, λόγω των βιταμινών που περιέχουν, θεωρούνται σημαντικά για τη συνολικά εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Υπάρχει, ωστόσο, η αντίληψη ότι τέτοια λαχανικά, όπως η λαχανίδα ή το μπρόκολο, θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό, όταν καταναλώνονται παράλληλα με αντιπηκτικές αγωγές και ειδικότερα λόγω της βιταμίνης Κ που περιέχουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Shyla Cadogan, το θέμα δεν είναι ο διατροφικός αποκλεισμός τους, αλλά η συνέπεια στην κατανάλωσή τους και στην ποσότητα.

Η βιταμίνη Κ είναι πλούσια σε λαχανικά, όπως το kale, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Πρόκειται για ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που δεν θα πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα διατροφής, ακόμα κι αν λαμβάνετε τις αντιπηκτικές αγωγές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr