Αλλεργίες: Γιατί κάποιοι αλλεργικοί δεν έχουν συμπτώματα, ενώ άλλοι ταλαιπωρούνται

Νέα στοιχεία από αμερικανική πανεπιστημιακή έρευνα προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του λόγου που κάποιοι δεν εκδηλώνουν αλλεργικά συμπτώματα ενώ θα έπρεπε, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των αλλεργιών

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από αλλεργίες. Για τις αλλεργικές αντιδράσεις ενοχοποιούνται ορισμένα αντισώματα, που ονομάζονται αντισώματα IgE, όπως η ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE), η οποία συνδέεται ευθέως με διάφορα αλλεργιογόνα. Δηλαδή, κατά την εισπνοή ή την κατάποση του αλλεργιογόνου, η IgE έρχεται σε επαφή και ενεργοποιεί τα σιτευτικά κύτταρα (κύτταρα των ιστών των βλεννογόνων) του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος και πυροδοτεί την έκκριση ισταμίνης στον οργανισμό, που με τη σειρά της προκαλεί τα αλλεργικά συμπτώματα.

Τα αποτελέσματα από μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάγνωσης και της θεραπείας των αλλεργιών, επισημαίνοντας έναν παράγοντα που τα πυροδοτεί όλα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr